Borsa, kayıpları telafi edemedi

İMKB, günü 286 puan düşüşle 64.192 puandan kapattı.

Abone ol

İSTANBUL - İMKB'de Merkez Bankası'nın müdahalesinin ardından kayıplar yurtdışı satış baskısıyla hız kazandı. Endeks, derinleşen kayıpları telafi etmek çabalasa da, günü 286 puan düşüşle 64.192 puandan tamamladı.

ABD'de beklenenden kötü gelen işsizlik maaşı başvuruları borsanın düşüşle açılmasına neden oldu. Avrupa piyasalarında ise artıda başlayan işlemler, İrlanda CDS'lerinin yükselişi ile satışa dönerken, eksiler ABD cephesinden gelen olumsuz havayla birlikte arttı.

Yurtdışında Euro Bölgesi satın alma endeksi verileri beklenenden kötü gelirken, ABD'de işsizlik maaşı başvuruları da geçen hafta 465 bin ile beklentilerin üzerinde gerçekleşti.

İMKB'de ise sabahki yükseliş eğilimi yurtiçinde Merkez Bankası'nın piyasalara yapmış olduğu müdahale ile yerini düşüşe bıraktı. Yurtdışından gelen olumsuz havanın etkisiyle kayıpların derinleştiği borsa gün sonunda kayıpları telafi etmeye çalıştı. Endeks gün içerisinde 63.354 – 64.732 aralığında hareket ederken, gün sonunda 2.9 milyar TL işlem hacmi gerçekleşti.

Yurtiçinde Merkez Bankası bugün piyasaya yaptığı müdahale ile TL zorunlu karşılık oranını yüzde 5,5 olarak belirledi. Zorunlu karşılık oranları yabancı para yükümlülüklerde yüzde 11 olarak değiştirildi.

Para piyasalarında Dolar günü 1.4890 TL'den kapatırken, Euro 1.9900 TL'de yer aldı. Öte yandan bugün 1.3305 – 1.3413 sent aralığında hareket eden Euro/Dolar paritesi, şu sıra 1.3347 sent seviyesinde.

Ayrıca serbest piyasada 24 ayar altının gram fiyatı 61.85 TL olurken, cumhuriyet altın 414 TL'den, çeyrek altın ise 102 TL'den satılıyor.

Diğer yandan 25 Nisan 2012 vadeli kıymette bileşik faiz yüzde 8.16 ile dünün üzerinde kapandı. Gösterge faiz dün yüzde 8.05 seviyesinden kapanmıştı. Yarına valörlü işlemler ise yüzde 8.15 bileşik seviyesinden geçildi.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı