Borsada ralliye devam

Bir ara kar satışıyla geri çekilen İMKB alımların yeniden kendini göstermesiyle yükseldi.

Abone ol

İSTANBUL – İMKB'de yukarı yönlü hareket sürüyor. Gün içerisinde kar satışları gelmesine rağmen yeniden yükselişe geçen borsa günü 841 puan artışla 69.490 puandan tamamladı. Hisse senetleri ortalama yüzde 1.23 değer kazanırken, gün sonunda 3.5 milyar liralık işlem hacmine ulaşıldı.

Avrupa Merkez Bankası'nın (ECB) faiz kararı öncesinde kar satışıyla geri çekilen İMKB-100, 67.886 puana kadar gevşedi.

Günün ikinci seansında yeniden toparlanan piyasa, ECB'nin faiz artırım kararı ve bankanın yeni bir faiz artış döngüsü başlatmadığı açıklamasıyla toparlandı. Bileşik Endeks en yüksek 69.653 seviyesini gördü.

ECB Mayıs 2009'dan bu yana yüzde 1 seviyesinde tuttuğu gösterge faizi Nisan toplantısında 25 baz puan artırarak 1.25'e çekti. Piyasa beklentisi çerçevesinde gelen karar sonrası gözler ECB Başkanı Trichet'nin açıklamalarına çevrildi. ECB Başkanı, bugün yapılan faiz artırımının, bir dizi faiz artışının ilk aşaması olmadığını vurguladı.

Bu arada İngiltere ise (BoE) beklendiği gibi faizde bir değişiklik yapmadı.

Avrupa'da faiz artırımı beklentisiyle güçlü duruşunu koruyan Euro, dolar karşısında 1.43 sentin üzerinde kalma çabası veriyor. Yurtiçinde ise dolar 1.51, euro 2.16 seviyelerinde alıcı buldu. Kapalıçarşıda dolar 1.5110 liradan, euro 2.1600 liradan kapandı.

Tahvil-bono piyasasında ise düşük gelen enflasyon ve Moody's'in zorunlu karşılık değerlendirmesi sonrası artan iyimserlik devam etti. Dün yüzde 8.66 bileşik seviyesine inen 7 Kasım 2012 vadeli gösterge kıymetin bileşik getirisi valörlü işlemlerde yüzde 8.60 seviyesine geriledi. 

Altın rekor tazeledi

Yatırımcının güvenli liman olarak gördüğü altında ise talep bugün devam etti ve spot altın 1.465 zirvesini test etti. Kapalıçarşıda ise cumhuriyet altını 476 liradan, çeyrek altın 117 liradan satıldı.

Dün 123.38 dolarla rekor yenileyen Brent petrol bugün en yüksek 122.5 dolardan işlem görürken, ABD ham petrol ise 109 doları aştı.

* * *

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam SunExpress’ten Birleşik Krallık’ta rekor büyüme AB'den Meta'ya soruşturma