Bu kanun Erdoğan’a devlet içinde özel çete kurma yetkisi veriyor

CHP lideri Kılıçdaroğlu, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının ardından hazırlanan kanun teklifine tepki gösterdi.

Abone ol
İSTANBUL - KCK soruşturması çerçevesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılması sonrasında yaşanan krize karşı hazırlanan yasa değişikliğine CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan tepki geldi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MİT Kanununda değişiklik öngören teklifin devleti çeteleştireceğini belirterek, "Bu kanun Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a devlet içinde özel çete kurma yetkisi veren kanundur. Bu kanun teklifini yapmak nedir biliyor musunuz; yapıp kabul edip yasalaştırmak bütün devleti ve sistemi illegal hale getirmek demektir. Git şunu vur, şunu öldür meraklanma ben izin vermediğim sürece kimse seni yargılayamaz" dedi. 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İTÜ Evi’nde verdiği konferansta AKP Isparta Milletvekili Recep Özel tarafından hazırlanan MİT Kanununda değişiklik öngören teklifi eleştirdi. 
Erdoğan hayatının en büyük hatasını yapmak üzere
CHP Genel Başkanı şöyle dedi:
"Sayın Recep Tayyip Erdoğan hayatının en büyük hatasını yapmak üzere. CHP olarak açıkça söylüyoruz, özel yetkili mahkemeleri gelin kaldıralım. Bu rezalete Türkiye'de son verelim. 
Bunun adı hukuku katletmek 
"Biz hukuktan yanayız, adaletten yanayız, bağımsız yargıdan yanayız ama kendi özel temsilcini savcıya sorgulatmamak adına yazdırdığın, yaptırdığın kanun teklifini de biz kabul etmiyoruz. Bunun da yeryüzünde bir örneği yoktur. Kimse kusura bakmasın, adam görevlendirecen, gidecek işlerin içine girecek, savcı onu sorgulamaya başlayınca onun savcının elinden nasıl kurtarırım diye özel yasa çıkaracaksın, bunun adı hukuku katletmektir. 
Kanun teklifinin kişiye özel kanun olmasının çok ötesine devlet açısından korkunç bir şeydir bu. Böyle bir anlayış olabilir mi?" 
Erdoğan'a devlet içinde çete kurma yetkisi veren kanun
Kanun teklifini okuyan CHP Genel Başkanı, "Bu ne demektir bu kanun Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a devlet içinde özel çete kurma yetkisi veren kanundur. 
Böyle bir rezalet dünya hukuk tarihine girecektir. Bu yasa çıktığı zaman bunun hesabını kimse veremez. Hukuk adına veremez. Bu yasaya evet diye el kaldıranlar kendi çocuklarına hesabını veremezler. Sen nasıl hukuku katlettin diye soracaklardır" dedi. 
Devletin illegal olmasını istiyorsanız buna destek verin
"Biz CHP olarak parlamentoda bunu dile getireceğiz, mücadelemizi yapacağız, ama bu mücadele sadece bize düşmüyor" diyen Kılıçdaroğlu, şu çağrıyı yaptı: 
"İşçi sendikalarına sesleniyorum, memur sendikalarına sesleniyorum, sivil toplum örgütlerine sesleniyorum devletin illegal olmasını istiyorsanız buna destek verin, hayır devlet hukukun üstünlüğü içinde görev yapar yasa dışı işlemlere devlet izin vermez diyorsanız CHP'nin söylediklerinin yarısını söyleyin. Tamamını söylemekten belki korkarsınız ama yarısını söyleyin. 
Herkesi göreve davet etmek bizim boynumuzun borcudur. Bu daveti buradan bir aydınlar ocağında sizlerin huzurunuzda yapıyorum."
AKP adalete bir düğüm daha atmıştır
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KCK soruşturması çerçevesinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ı şüpheli sıfatıyla ifadeye çağıran İstanbul Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya’nın soruşturmadan alınmasını "Dokunan yanmaya devam ediyor. AKP adalete bir düğüm daha atmıştır" sözleriyle değerlendirdi. 
Kılıçdaoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter’da "Dosyanın savcıdan alınması AKP yargısının ne kadar tarafsız ve bağımsız olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Dokunan yanmaya devam ediyor. 
AKP adalete bir düğüm daha atmıştır. Bu AKP’nin yargısıdır diyorduk bizi eleştiriyorlardı. Bir kez daha haklılığımız ortaya çıkmıştır. 
CHP’li belediyelerde çalışanlar, öğrenciler, gazeteciler tutuklanınca yargı bağımsız oluyor AKP’ye dokununca savcıya el çektiriliyor. 
Bu olay AKP yargısının, Özel Yetkili Mahkemelerin meşruiyetini tamamen ortadan kaldırmıştır. Tutuklama kararları meşruiyetini yitirmiştir" ifadelerini paylaştı.
Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı Antalya'da kreş skandalı: Dehşet anları anbean kaydedildi İstanbullular dikkat: Bu yollar trafiğe kapatılacak Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek MSB açıkladı: Fırat Kalkanı bölgesinde 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi