Bu yıl Yemen'i ağırlayacak EMITT'e salonlar yetmedi

2011 yılında EMITT 10 salonda birden gerçekleşmiş olacak.

Abone ol

İSTANBUL - Dünyanın en büyük 6'ncı turizm fuarı EMITT'in bu yılki konuk ülkesi Yemen olacak. Türkiye ve Yemen arasındaki vizelerin kaldırılmasının ardından daha çok turisti ülkesinde ağırlamayı hedefleyen Yemen, fuarda tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini tanıtma fırsatı yakalayacak.

10-13 Şubat tarihleri arasında TÜYAP'ta gerçekleşecek fuarda Yemen'i ağırlamaktan mutlu olduklarını belirten Ekin Fuarı A.Ş Genel Müdürü Hacer Aydın, "Dünyanın dört bir yanından toplam 60 ülkenin katılacağı EMITT, sadece konuk ülke Yemen için değil, diğer katılımcı ülkelerin de kendilerini dünyaya tanıtmaları için büyük bir fırsat. Profesyonel bağlantılar kurmak isteyen turizm profesyonellerinin yanı sıra, avantajlı tatil seçeneklerini değerlendirmeyi arzu eden tatilcileri de EMITT Fuarı'na davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

EMITT Fuarı'nda "Tek ülke farklı destinasyonlar" sloganıyla 22 Yemen şehri, yemekleri, gelenekleri ve kendilerine has diğer özellikleriyle tanıtılacak. Fuara Yemen Turizm Bakan Yardımcısı, Yemen Turizm Tanıtımı Heyeti Başkanı ve Genel Müdürü katılacak. EKİN ve ITE Group tarafından bu yıl 15.'si düzenlenen EMITT, iç ve dış turizm alanında yarattığı fırsatlar nedeniyle turizm profesyonelleri tarafından büyük ilgi görüyor.

Oteller de hareketlendi

Fuar için Türkiye'nin belli başlı tüm seyahat acenteleri, tur operatörleri, otelleri, 150'nin üzerinde belde ve il hazırlıklarını sürdürüyor. Fuara, 60'ın üzerinde ülkeden 4000 civarında katılımcının yer alması bekleniyor.

Ekonomik krize rağmen 2010 yılında bir önceki yıla göre yüzde 10 büyüme sergileyen bölgedeki tek fuar olan EMITT, yoğun ilgi nedeniyle TÜYAP'ın var olan salonlarına ek olarak yapılan yeni salonlardan 10 numaralı salonu da kullanacak. Böylece 2011 yılında EMITT 10 salonda birden gerçekleşmiş olacak.

EMITT'in son beş yıldır istikrarlı bir büyüme grafiği çizmesi TÜYAP yönetimine cesaret vermiş ve 3 büyük yeni salonun inşaatına başlanmıştı. Birleşik Arap Emirlikleri, Ekvator, Ermenistan, Fas, Filistin, Fransa, Güney Afrika. İl tanıtım stantları kapsamında fuarda yer alacak iller ise Sinop, Uşak ve Kars olacak. Fuara, MARKA, DOĞAKA, DAKA, BAKA başta olmak üzere bölgesel kalkınma ajansları da katılırken, iller bölgesel tanıtım yapma imkanı da bulmuş olacak.

Kuzey Afrika'da yaşanan olaylardan nasibini alan ülkelerden biri olan Yemen EMITT fuarına katılacak. Organizasyon yetkilileri, Yemen'in fuara katılımında herhangi bir aksama olmadığını belirterek, ülkede daha büyük gelişmelerin yaşanacağını düşünmediklerini söyledi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz