Çanakkale'yi karıştıran açıklama!

Abone ol

İSTANBUL - Çanakkale'de hafta sonu bir dizi temasta bulunan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas, Çanakkale'ye yatırım yapmak istediklerini, ancak buna bir şekilde engel olunduğunu ifade ederek dikkatleri üzerine çekti. Kafkas'ın “Şimdi Ankara payını vermek istiyor, Çanakkaleli almamakta direniyor. Böyle garip bir durum var" sözleri ile ne demek istediği anlaşılamadı. Kent halkını yatırımları kabul etmemekle suçlayan Kafkas'ın, Çanakkale'deki AKP politikalarından haberinin olmadığı yönünde yorumlar yapıldı. Kafkas'ın Çanakkalelilere yönelik “Yatırım almamakta direniyor" lafı akıllara geçtiğimiz günlerdeki hem Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan'ın hem de CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş'ın açıklamalarını getirdi. Mutan ve Sarıbaş, farklı konulardaki açıklamaları ile AKP hükümetine, Çanakkale'deki yatırım performansı konusunda “Beceriksiz" nitelemesinde bulunmuşlardı. Mutan, “Huzurevini Kepez'e getirmeyen düşük kapasiteli bürokratlar yüzünden Kepez huzurevine kavuşamıyor. Beceriksizliğin ve çapsızlığın da bir haddi var" demişti. Çanakkale'nin CHP Milletvekili Ali Sarıbaş ise Kafkas'ın “Kaymak gibi" dediği yollarla ilgili “Adeta yılan hikayesine dönen ve halkımızı çileden çıkaran karayolu yolu inşaatları ne zaman bitirilecektir?" demişti. Kafkas'ın Çanakkale'deki ‘Garip'senen açıklamaları ile siyasetin söz söyleme sanatı değil, iş yapma becerisi olduğunun bir kez daha ortaya çıktığı yorumları yapıldı. Çanakkale'nin duble yollarda en geride kalan illerin başında geldiğinden Kafkas'ın haberinin olmadığı da düşünülüyor!

İlk olarak Vali Güngör Azim Tuna'yı ziyaret eden Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas sağlık konusunda Çanakkale'ye pozitif ayrımcılık yapıldığını kaydetti.

"Çanakkale'nin MR'ını, röntgenini çektik"

Kafkas: "Çanakkale'nin MR'ını, röntgenini çektik. Sağlık konusunda talepleri aldık" dedi. Çanakkale'de uzun yıllar özlemi duyulan Devlet Hastanesi ile ilgili ihale sürecinin tamamlandığını ve ödenek sıkıntısı yaşanmayacağını ifade eden Kafkas: "Çanakkale en kısa sürede 500 yataklı hastanesine kavuşacak" dedi. Kafkas sağlık hizmeti konusunda Çanakkale'ye şimdiye kadar 100 milyon ödenek aktarıldığını, 100 milyon daha aktarılacağını belirterek ilde sağlık konusunda hiçbir sorunun yaşanmayacağını söyledi. Eskişehir'e tayin olan Vali Güngör Azim Tuna'ya da yeni görev yerinde başarılar dileyen Bakan Yardımcısı Kafkas'a ziyaret sonunda anı seramik tabak ve çeşitli hediyeler takdim edildi. Valilik'teki ziyaretin ardından AKP İl Binası'nda partililer ile buluşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas burada ise devlet hastanesi ile ilgili ihale aşaması, sağlık sistemindeki işleyiş ve reformlar hakkında bilgiler verdi.

İl Başkanlığı'nda düzenlenen toplantıda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Agah Kafkas 2002 yılından beri sağlıkta muazzam gelişmelerin kaydedildiğini belirtti. Kafkas Başbakan Erdoğan'ı överek, Erdoğan'ın Türk siyasetini temize çektiğini, siyasette ezber bozduğunu ve iş yapma mantığına başka bir bakış açısı getirdiğini söyledi. 10 yıl içinde Erdoğan'ın Türk ve dünya siyasetinde marka olduğunu ifade eden Kafkas: "Dünyada böyle bir başarı öyküsü yok. Türkiye 2002'den bu yana muazzam bir gelişme sağladı. Sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdik. Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye artık rol model ülke olarak takdim ediliyor. Eski bakanımız Harward'da ders vermeye çağrılıyor. Ben Çalışma Ekonomisi mezunuyum. O yıllarda okuduğumuz zaman sosyal devlet modeli olarak Almanya gösterildi. Avrupa'daki ülkelere imrenirdik. Bugün ülkemizde Almanya'nın halkına sunduğu sağlık hizmetlerinden çok daha kapsamlısını sunuyoruz" diye konuştu.

"Çanakkale'ye haksızlık yaptık"

Çanakkale'ye yapılacak hastanenin şimdiye kadar çoktan tamamlanıp hizmete girmiş olması gerektiğine dikkat çeken Kafkas, “Çanakkale'ye haksızlık yaptık ve zaman kaybettirdik. Bundan sonraki süreçte bu hastane ile ilgili ödenek problemine izin vermeyeceğiz. İhaleyi alan müteahhidin hastaneyi biran önce tamamlaması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. 2015 yılında hastaneyi tamamlamayı hedefliyoruz. İnşallah ihale tamamlanıp temel atılırken müteahhitle oturup bir pazarlık da yaparız. Bu Başbakanımızın sünnetidir.Tayip Erdoğan farkı budur. Eskiden böyle büyük bir hastane 15 sene sürerdi. Her yıl keşif artışları yapılırdı,çünkü müteahhit o işi bitirmez ve her yıl keşif artışı alarak daha fazla para kazanırdı. Böyle sürer giderdi. Şimdi temelini atarken açacağımız günün saatini veriyoruz. Bu Tayip Erdoğan sünnetidir. Tayip Erdoğan Türk siyasetini temize çekerken Türk yönetiminin anlayışını, mantığını, vicdanını, yönetip iş yapma şeklini de temize çekmiştir" dedi.

Kafkas: " Bundan 11 yıl önce sağlıkta şu atılımları yapacağız, yollarımız şöyle olacak, IMF'den borç almayacağız, borç para vereceğiz" demeleri halinde buna kimsenin inanmayacağını dile getirerek, Türkiye'nin bugün IMF'ye borcunu sıfırladığını ve kredi açan bir ülke haline geldiğine dikkati çekti.

Kafkas, sağlıkta dönüşümü gerçekleştirdiklerini ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından Türkiye'nin artık rol model ülke olarak takdim edildiğini vurgulayarak Çanakkale'de sağlık personeli sayısının bin 619'dan 4 bin 798'e çıktığını belirtti.
 
Kentte 105 milyon lira harcanarak yeni hastane yapılacağı bilgisini veren Kafkas, şöyle konuştu:
"Bu hastane Çanakkale tarihi boyunca yapılmış en büyük yatırım olacak. Ödenek sorunu yaşanmaması için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Hastanenin 2015'te tamamlanmasını hedefliyoruz" diyen Kafkas Çanakkale'de yerel yönetime olan kaynağın daha fazla aktarılması için seferber olunması gerektiğini belirterek partililere : "Kim belediye meclis üyesi, kim başkan adayı olacak o önemli değil. Kim 1 puan dahi fazla alacaksa ona destek olmalıyız" dedi.

Kaynak:

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...