CHP'den Cemevleri için yasa teklifi

CHP'li Özbolat'tan, Cemevlerinin ibadet yeri sayılması için yasa teklifi hazırladı

Abone ol

ANKARA - CHP Kahramanmaraş Milletvekili Durdu Özbolat, cemevinin de ibadet yeri sayılması için yasa teklifi hazırladı.

TBMM Başkanlığına sunulan teklif, İmar ve Gecekondu Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı işlemler ile İmar Kanunun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanun ile İmar Kanununda değişiklik yapılmasını öngörüyor.

Teklifle, yasalarda geçen "ibadet yeri" ifadesine açıklık getiriliyor. Buna göre, ibadet yeri (cami, cemevi, mescid, kilise, sinagog, havra), olarak düzenleniyor. Teklifin gerekçesinde, ilgili yasalarda "cami" ve "cami yeri" ibarelerinin 2003 yılındaki düzenlemeyle "ibadet yeri" olarak değiştirildiğine işaret edilerek, "Yapılan bu değişikliklere karşın cemevleri; ibaret yeri olarak kabul edilmemektedir" denildi.

Alevilerin ibadetlerini diğer inanç grupları gibi serbestçe yapabilmeleri ve her türlü olumsuz ayrımcılıktan korunmalarının, toplumsal uzlaşmanın gerçekleşmesi kadar Anayasadaki  "kanun önünde eşitlik ilkesi" açısından da gerekli olduğu belirtilerek, "Laiklik, inanç sahibinin inancını rahatça yaşaması için de gerekli ortamı oluşturur" görüşüne yer verildi. 

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz