Çiftçinin eğitim açığını Vodafone'un TIR'ı kapatacak

Açılışı yapan Tarım Bakanı Eker, "Tarımdaki ihmal, bu tür adımlarla gideriliyor" dedi.

Abone ol

DİYARBAKIR - Vodafone Çiftçi Kulübü Eğitim TIR'ının açılışına katılan Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, "Tarımın sanayi devriminden sonra hep gözardı edilen bir sektör olmasının yarattığı aslında bir ihmal, yeteri kadar ilgi göstermeme, bu tür adımlarla gideriliyor" dedi.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi Cumhuriyet Köyü'nde, Türkiye'nin dört bir yanını ziyaret ederek çiftçilere ve hayvancıkla uğraşanlara yönelik eğitim verecek Vodafone Çiftçi Kulübü Eğitim TIR'ının açılışı nedeniyle tören düzenlendi. Törende konuşan Eker, on binlerce yıldır tarımın yapıldığı topraklarla 21. yüzyıl iletişim teknolojisinin imkanlarını buluşturmanın, tarımsal üretimde çiftçilerin eğitiminde iletişim teknolojisini kullanmanın büyük bir gelişme olduğunu ifade ederek, "Tarımın sanayi devriminden sonra hep gözardı edilen bir sektör olmasının yarattığı aslında bir ihmal, yeteri kadar ilgi göstermeme, bu tür adımlarla gideriliyor. Diğer şirketler de bu şekilde katkı sağlarlarsa biz tarım ve hayvancılığa daha çok ilgi, daha çok alaka çekmiş oluruz. Bu da Türk tarım sektöründe çok daha önemli gelişmelere ivme kazandırır, hayırlı adımlara vesile olur" dedi.

TIR'ın 300 bin çiftçiye tarımla ilgili eğitim götüreceğini ifade eden Bakan Eker, GAP Eylem Planı kapsamında 350 bin hektar alanın sulanmasını hedeflediklerini de belirterek, çalışmaların sürdüğünü, 2012 yılı sonu itibariyle bu çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı Serpil Timuray da, 10 ay önce Türkiye'de sosyal iş modeline örnek teşkil edecek Vodafone Çiftçi Kulübü'nü hayata geçirdiklerini hatırlatarak, Çiftçi Kulübü'nün fikir babasının Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker olduğunu söyledi.

Tarım sektörünün bugün Türkiye'nin en önemli stratejik sektörü olduğunu kaydeden Timuray, şöyle dedi:

"Bu tır önümüzdeki günlerde 150 noktada 300 binden fazla kişiye eğitim fırsatı verecek, bu eğitimi hazırlarken bizlere yol gösterecek çok önemli uzmanlıklarımız var. Tarım il müdürlükleri, ilçe müdürlükleri, ziraat odaları bu konuda bize rehberlik ediyorlar. Tırımızın geçeceği her yerde ihtiyaca yönelik doğru eğitimin verilmesini sağlıyoruz."

Bakan Ersoy'dan Formula 1 müjdesi, tarih verdi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Yargıtay'da başkan 29'uncu turda da seçilemedi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak