Çin, yuanın değerini ayarlayacak

APEC zirvesinde konuşan Çin lideri, piyasaları da şeffaflaştırma sözü verdi.

Abone ol

YOKOHAMA - Çin Devlet Başkanı Hu Cintao, ülkesini piyasalara açık tutacağını, daha dengeli ticaret çabası içinde olacağını ve kademe kademe para birimi yuanın değerini ayarlayacağını söyledi.

Asya-Pasifik Ekonomik İşbirliği (APEC) toplantısı için Japonya'nın Yokohama kentinde bulunan Hu, bir konferansta yaptığı konuşmada, ''Uluslararası toplum korumacılığa karşı olduğunu ortaya koymalı. Pekin, ticaretinde iyi bir denge sağlamak için çalışacak ve para biriminin değerini istikrarlı ve kademeli şekilde ayarlamaya devam edecek'' dedi.

Dünyanın finansal krizden çıkmasına yardımcı olan diğer gelişmekte olan ülkeler gibi Çin'in de birçok güçlükle karşı karşıya olduğunu ve modernleşmesini başarmadan uzak olduğunu belirten Hu, ''Asya-Pasifik bölgesinin gelişmekte olan piyasaları halen gelişmenin ilk safhasında ve yetenekleri ve kaynakları sınırlı. Onlardan kapasitelerinin ötesinde sorumluluk almalarını istemek iyi olmayacak'' diye konuştu.

''Modernizasyon çabamızı desteklemek için yatırım ve imkanları deniz aşırı bölgelerden getirmeye devam edeceğiz. Açık ve şeffaf piyasa ortamı oluşturmayı sürdüreceğiz'' diyen Hu, Çin'in, bütün vatandaşlarına daha iyi yaşam koşulları sağlamak ve iklim değişikliği sorunlarıyla daha iyi başa çıkabilmek için, daha dengeli ve sürdürülebilir kalkınma çabasında ısrarcı olacağını kaydetti.

Hu sözlerini, ''Daha gelişmiş Çin daha fazla fırsat sunacak ve dünyaya daha büyük katkıları olacak'' diyerek tamamladı.

Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı