Dananın altında buzağı aramayın

Çelik, "Alkol satın alınma yaşının 24’e çıkarıldığı kuyruklu bir yalandır" dedi.

Abone ol

İSTANBUL - AKP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, kamuoyunda tartışılan içki satışına sınırlama konusuyla ilgili açıklama yaptı.

"Yönetmelik elimde. ABD'de alkol satın alma yaşı 21, Türkiye'de 18. Dünyanın her yerinde medeni ülkelerde alkol ve sigaranın üretimi, satışı, reklamı, sunumu ile ilgili kanunlarla veya yönetmeliklerle yapılmış düzenlemeler vardır" diyen Çelik şöyle devam etti:

"Anayasa'nın 58. maddesi gençlerin alkol bağımlığından korunması hükmünü getirmektedir. Devlete bunu görev ve vazife olarak vermektedir. 4207 Sayılı Kanun, 4733 Sayılı Kanun bu konularda, alkollü içecekler ve tütünlü mamullerle ilgili olarak bazı kısıtlamalar ve yasaklar getirmektedir. Bu yönetmelik bu çerçevede hazırlanmıştır."

Çelik, "Medeni dünya bu işi nasıl yapıyorsa Türkiye’de hazırlanan bu yönetmelik de bu esaslar çerçevesinde belirlenmiştir" diye Çelik şöyle devam etti: "Alkol satın alınma yaşının 24’e çıkarıldığı kuyruklu bir yalandır. Alkol üreten bir firmanın adı spor takımı olabilir mi. Bu düzenlemeye göre olamayacak. Bireyleri ve kamuyu korumaya yönelik düzenlemeler yapılıyor. Mesele bundan ibarettir. ‘Yılbaşı sepetine içki koyamazsınız’ deniyor. Bir arkadaşınıza içinde içki bulunana yılbaşı sepeti hediye ettiğinizde bunu kim denetleyebilir. Dananın altında kimse buzağı aramasın." dedi.

Atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL