Darüşşafaka İstasyonu test sürüşleri yarın başlıyor

4.Levent-Darüşşafaka istasyonları arasındaki test sürüşünde, iki bin kişi kapasiteli 8'li dizi treni ilk defa kullanılacak

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul'da devam eden metro çalışmaları kapsamında 4. Levent-Hacıosman hattındaki Darüşşafaka İstasyonu test sürüşleri yarın başlayacak.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, test sürüşlerine başlanacak Darüşşafaka İstasyonu ile birlikte Hacıosman'a ulaşmak için kalan mesafe bin 348 metreye inecek.

4. Levent-Darüşşafaka istasyonları arasındaki test sürüşünde, yeni sistem için hazırlanan iki bin kişi kapasiteli 8'li dizi treni de ilk defa kullanılacak.

Açıklamada, toplam uzunluğu 8 bin 120 metre olan 4. Levent-Hacıosman hattının 5,5 kilometrelik bölümünün (4. Levent - Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi arası) 30 Ocak 2009'da törenle açıldığı anımsatıldı.

Taksim-4. Levent Metro hattı, Şişhane-Yenikapı hattı ve Marmaray ile hafif metro entegre edilirken, 4. Levent-Hacıosman hattındaki çalışmalarda da son aşamaya gelindiği, 2004'de mevcut raylı sistem 44 kilometreyken, bugün itibarıyla 75,3 kilometreye çıkarak yüzde 72 oranında arttığı belirtildi.

Ulaşım süresi 28 dakika olacak

Taksim-4. Levent arasında hizmet veren hattın aynı dönemde Şişhane ile Ayazağa A.O.S. yönüne yapılan ilavelerle yüzde 100 büyüyerek 8,5 kilometreden 17 kilometreye çıktığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Şu anda aktarmalı olarak işleyen bu hat, yeni sinyalizasyonun tamamlanmasıyla kesintisiz yolculuk imkanı verecek. En geç Haziran ayında yolcu taşımaya başlayacak olan Darüşşafaka hattı ile birlikte bu güzergahtaki işleyen metro hattı 18,3 kilometreye ulaşacak. Test sürüşüne başlanan Darüşşafaka hattı ile Taksim-Darüşşafaka güzergahında yolculuk 22 dakika olacak. Yıllardır beklemede kalan Haliç Metro Geçişi'nin 2010 sonunda tamamlanması planlanıyor. Bu geçişle birlikte 15 kilometresi, Başkan Kadir Topbaş döneminde olmak üzere Yenikapı-Taksim-Hacıosman (23,5 kilometre-32 dakika) aksı kesintisiz işleyebilecek ve havaalanına kesintisiz ulaşım da sağlanmış olacak."

Tamamlandığında Şişhane-Hacıosman arasındaki (Sanayi-Seyrantepe dahil) hattın yaklaşık 19,5 kilometrelik olacağı aktarılan açıklamada, ulaşım süresinin ise yaklaşık 28 dakika olacağı ifade edildi.

Açıklamada, hattaki test sürüşünün yarın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla Darüşşafaka İstasyonu-Maslak'ta yapılacağı belirtildi.

Türk iş dünyasının acı kaybı Bal ihracatı 4 ayda 11,5 milyon dolar kazandırdı İstanbul'da parkta silahlı saldırı: 1 ölü, 1 yaralı MHP, Kızılcahamam'da kampa giriyor Yaşlı ve engelli aylıkları hesaplara yatırıldı