Davutoğlu: Müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız

İran ile Batı arasındaki müzakerelere bir an evvel başlanmasını umut ettiklerini kaydeden Dışişleri Bakanı, "Türkiye, İran ile Batı arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır" dedi.

Abone ol

TAHRAN - Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İran ile Batı arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Edinilen bilgiye göre Davutoğlu, İran Ulusal Yüksek Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri ve Nükleer Başmüzakereci Said Celili ile görüşmesinde, İran'ın yeni nükleer öneri paketinin, önemli dünya meseleleri hakkında müzakereler için iyi bir zemin olduğunu belirtti.

İran ile Batı arasındaki müzakerelere bir an evvel başlanmasını umut ettiklerini kaydeden Davutoğlu, "Türkiye, İran ile Batı arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır" dedi.

İran'ın güncelleştirilmiş yeni nükleer öneri paketinin bir nüshası bilgilendirme amacıyla Davutoğlu'na verilmişti.

Tahran yönetimi, dünyadaki son gelişmeler ve değişmeler dikkate alınarak güncelleştirilen yeni öneri paketini, 9 Ağustosta BM Güvenlik Konseyinin daimi üyeleri ile Almanya'dan oluşan 5 artı 1 ülkelerine sunmuştu.

İran'ın önerisi ABD, İngiltere, Rusya, Fransa, Çin ve Almanya'nın müzakere ve nükleer faaliyetlerin durdurulması talebine ilişkin öneri paketlerine cevap niteliği taşıyor.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak