Demirtaş'a 'özerklik' soruşturması

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında 'özerklik' konusundaki açıklamaları nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Abone ol

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, "özerklik" ve 6-8 Ekim olaylarına ilişkin açıklamaları nedeniyle soruşturma başlattı. 

Alınan bilgiye göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Basın Suçları Soruşturma Bürosu, Demirtaş'ın "özerklik" konusundaki açıklamaları ile "Kobani bahanesiyle isyan çağrısında bulunduğuna" yönelik yazılı basında çıkan haberleri ihbar kabul etti. 

Resen soruşturma başlatan büronun, soruşturma evrakını Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Bürosuna göndereceği öğrenildi. 

Soruşturmanın, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) "Anayasal Düzene ve Bu Düzenin İşleyişine Karşı Suçlar"a ilişkin maddeleri ile "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" ve "suçu ve suçluyu övme" suçları kapsamında başlatıldığı kaydedildi. 

DTK toplantısına da soruşturma başlatıldı

Ayrıca Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Demokratik Toplum Kongresi (DTK) tarafından haftasonu yapılan toplantıyla ilgili Selahattin Demirtaş, Sırrı Süreyya Önder, Selma Irmak, Hatip Dicle, Kamuran Yüksek ve Sebahat Tuncel hakkında soruştuma başlattı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz