Dev birleşmeye imza atılıyor

ABD'nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T, rakibi T-Mobile şirketini 39 milyar dolara satın alıyor.

Abone ol

NEW YORK - ABD'nin en büyük telefon şirketlerinden AT&T, rakibi T-Mobile şirketini 39 milyar dolara satın alıyor.

Ülkenin ikinci büyük telefon şirketi AT&T, dördüncü büyük şirket T-Mobile'ı Alman Deutsche Telekom şirketinden 39 milyar dolara satın almak için anlaştı.

Anlaşmaya göre, AT&T Almanya'nın en büyük telefon şirketi Deutsche Telekom'a 25 milyar dolar nakit, geri kalanı ise AT&T'nin yüzde 8'ine denk gelen hisseyle ödeme yapacak.

Deutsche Telekom, AT&T Yönetim Kurulu'nda bir sandalyeye sahip olacak. Satın almayla AT&T, T-Mobile'ın 33,7 milyon abonesiyle birlikte abone sayısını 129 milyona çıkaracak ve 102 milyon abonesi bulunan Verizon Wireless'ı geçecek. Böylece ABD'nin en büyük telefon operatörü olacak AT&T, ABD'de cep telefonu piyasasının yüzde 43'üne hizmet verecek.

Her iki şirketin yönetim kurullarının onay verdiği anlaşmanın uzun düzenleyici kurallar nedeniyle 1 yıl içinde tamamlanması bekleniyor. T-Mobile'ın müşterileri AT&T'nin, iPhone dahil telefon hattından faydalanacak.

AT&T Üst Yönetici Randall Stephenson yaptığı açıklamada, satın almanın amaçlarından birinin T-Mobile müşterilerini akıllı telefonlara yönlendirmek olduğunu belirtti. AT&T'nin düzenleyici tarafta "ev ödevini" yaptığını bildiren Stephenson, "Bu gerçek bir fırsat. Sinerjilerin ödenen fiyattan daha büyük olduğu birleşmelere sahip olmanız çok nadir bir durumdur" dedi.

AT&T, kırsal alanlarda çok hızlı kablosuz genişbant ağını genişletmek için ek olarak 8 milyar dolar harcayacağını açıkladı. Açıklamada, AT&T'nin 4G Long Term Evolution (Uzun Süreli Evrim) ağını Amerikan halkının yüzde 95'ine ulaştırmayı amaçladığı da ifade edildi.

'Emekliye 10 bin TL yeter' dedi, Özgür Demirtaş'ı çileden çıkardı Tahir Elçi davasında sanıklara beraat talebi TÜİK'ten turizm istatistiklerinde revizyon Yargıtay'da başkan 26'ncı turda da seçilemedi Bomba kulis: Erdoğan yarın bazı isimleri görevden alabilir