Deva Holding ile Kızılay yardım protokolü imzaladı

Holding, yaşanan sel felaketinde Pakistan halkının yanında olabilmek amacıyla 1355 koliden oluşan 190 bin kutuyu aşkın ilaç bağışladı.

Abone ol
İSTANBUL - Deva Holding ile Türk Kızılayı arasında yardım ortaklığı protokolü imzalandı.
Deva Holding'de düzenlenen basın toplantısında, holdingin, yaşanan sel felaketinde Pakistan halkının yanında olabilmek amacıyla Türk Kızılayı'na, Pakistan Sağlık Bakanlığı yetkililerinden alınan ihtiyaç listesi doğrultusunda 1355 koliden oluşan 190 bin kutuyu aşkın ilaç bağışında bulunduğu belirtildi.
Toplantıda konuşan Deva Holding Yönetim Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi (CEO) Philipp Haas, holdingin kurumsal çalışmaları açısından bu protokolün önemli olduğunu belirterek, Pakistan'daki sel felaketi haberlerinin artık ekranlara yansımamasına rağmen oradaki durumun vahametinin belli olduğunu kaydetti. 
Haas, şunları kaydetti:
"Türk Kızılayı sayesinde Pakistan'daki insanlara yardım eli uzatmaktan mutluluk duyuyoruz. Türk Kızılayı ile bu protokolü imzalamanın ayrıcalık teşkil ettiğine inanıyoruz. Afet bölgesinde yaşam ve sağlık savaşı veren milyonlarca kişiye deva olmayı hedefliyor, buna benzer felaketlerin dünyanın hiçbir yerinde yaşanmamasını diliyoruz. Türk Kızılayı ile imzaladığımız protokol çerçevesinde gelecek dönemlerde de yardım kampanyalarına desteğimiz düzenli olarak sürecektir." 
Haas, Pakistan'a yapılan yardımın tek seferlik bir yardım olmadığını, bu protokolün, uzun soluklu işbirliğinin ilk adımını teşkil ettiğini söyledi. 
Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali de, yapılan yardım için Pakistan halkı adına teşekkür ederek, orada insani bir dram yaşandığını kaydetti. 
Sel sularının çekilmesiyle salgın hastalıkların ortaya çıktığını anlatan Küçükali, "Umarım Deva Holding'in verdiği ilaçlar hastalara deva olur. İmzalanan bu protokol geçici değildir. Pakistan'daki insani acı en iyi iyileştirme şartlarına rağmen ancak 3 yılda toparlanır. Önlem alınmazsa salgın bir hastalık, insanlığın ortak bir sorunu haline gelebilir" diye konuştu. 
Deva Holding'in sağladığı yardımın çok ciddi bir yardım olduğunu ifade eden Küçükali, tek bir ilaç firmasının büyük çaptaki bu yardımının Türkiye adına uluslararası çapta değerlendirileceğini anlattı.
Küçükali, diğer ilaç firmalarından da duyarlılık beklediklerini belirterek, "Götürdüğümüz yardımlardan fazlası stoklarımızda duruyor. Halkımızın yardımı devam ediyor. Biz de ulaştırmaya devam ediyoruz" diye konuştu.
Açıklamaların ardından Haas ile Küçükali, yardım ortaklığı protokolünü imzaladı.
Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı