Dikkatler Avrupa'da

Avrupa'nın borç sorununa yönelik gelişmeler yakından izleniyor; İMKB güne tepki alımları ile başladı.

Abone ol

İSTANBUL – Hafta sonu İrlanda'ya yapılan 85 milyar euroluk yardım paketine rağmen borç krizinin diğer Avrupa ülkelerine sıçrayabileceği endişeleri devam ediyor. Özellikle de İspanya gibi önemli bir ülkenin ciddi sıkıntıya girmemesi için ne tür önlemler alınacağı merak ediliyor.

Dün İtalya ve Belçika'nın yaptığı tahvil ihraçlarına kat ılım konusunda, başarılı olunmadığı yönünde çıkan haberler sonrası perşembe günü İspanya'nın yapacağı 2013 vadeli 2.75 milyar euro tutarındaki tahvil ihalesi Euro Bölgesinin kaderini etkileyebilecek düzeyde önem kazanmış görünüyor.

Dün ABD piyasası sert düşüş sonrası kapanış itibariyle kayıpların bir kısmını geri alsa da bugün Asya, ABD vadeli ve Avrupa güçsüz seyrin sürdüğü gözleniyor.

Haftaya yurtdışından daha fazla düşüşle başlayan İMKB ise yeni güne sınırlı da olsa yükselişle başladı. Açılışını 15 puan artışla 64.087 puandan yapan Ulusal-100 Endeks, 64.625 puana kadar yükseldi. Borsa saat 10:15 itibariyle puanda 64.184 (+112) puanda yer alıyor. İlk yarım saatlik dilimde 295 milyon liralık işlem hacmi oluşmuş durumda.

Dolar 1.50 düzeyinde

Euro/Dolar paritesinin 1.31 seviyelerine çekilmesiyle yönünü yukarı çeviren Dolar/TL dün 1.51 seviyelerini gördü. Parite bugün 1.31 sentin üzerinde kalmaya çalışırken, Dolar/TL 1.50 seviyelerinde işlem görüyor. Şu sıra bankalararası işlemlerde en iyi alış/satış 1.5000/1.5010 TL'de.

Öte yandan spot piyasada dün yüzde 7.66'dan kapanan ve valörlü işlemlerde yüzde 7.80 seviyesine çıkan 8 Ağustos 2012 vadeli gösterge tahvilde bileşik faiz bugün yüzde 7.79 seviyesinde yer alıyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum...