Dışişleri Bakanı'nı neden görevden almıyorsunuz?

CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı'nı neden görevden almadığını sordu.

Abone ol

ANKARA - Reyhanlı'daki patlamaları Meclis'e taşıyan CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı'nı neden görevden almadığını sordu. 

Aygün, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı: 
"Neden yayın yasağı kararı aldırdınız? Bu karar ile halktan neyi gizlemeye çalışıyorsunuz? 
Reyhanlı ile ilgili ‘sosyal medyaya' da yasak koymayı düşünüyor musunuz? 
2002-2013 yılları arasında kaç kere yayın yasağı kararı alınmıştır? 2010-2013 yılları arasında kaç kere yayın yasağı uygulanmıştır? 
Uludere'de yaşananları 500 gündür ortaya çıkaramayan hükümetiniz birkaç saat içinde olayı gerçekleştirenleri nasıl tespit edebilmiştir? 
Patlamaya neden olan araçlar daha önce hiç takibe alınmış mıdır? 
Böylesine yüklü patlayıcı ülkeye nasıl sokulmuştur? İstihbarat birimleriniz ve güvenlik güçleri nasıl tespit edememiştir? 
Bu konuda hiç istihbarat alınmış mıdır? İstihbarat birimleriniz ne iş yapar? 
İstihbarat birimlerinizin görevi saldırı öncesi mi saldırı sonrası mı tespit etmektir? 
13 Mayıs 2013 tarihi itibari ile hayatını kaybeden ve yaralı sayısı nedir? Hayatını kaybedenlerin sayısının yüzün üzerinde olduğu yönündeki iddialar doğru mudur? Bu konuda neden doğru bilgi verilmemektedir? 
Siz ve Dışişleri Bakanınız neden savaşı bu kadar çok istiyorsunuz? Ülkeyi savaşa sürüklediğinizi fark etmiyor musunuz? 
Ülke içinde ‘barış' yönünde çalışmalar yaptığınızı ifade ederken, Suriye içinde bir iç savaş yaratmanız yönünde talimatı kimden aldınız? 
Dışişleri Bakanınızı başarılı buluyor musunuz? Neden görevden almıyorsunuz? Görevden almak için daha kaç ülke ile ilişkilerimizin bozulmasını bekleyeceksiniz? Ya da kaç vatandaşımızın daha hayatını kaybetmesini bekleyeceksiniz?" 

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha! İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması