DO&CO'ya 10 kat talep geldi

Hisseleri, 2 Aralık Perşembe günü İMKB'de işlem görecek olan DO&CO iki günde 1,14 milyar lira talep topladı.

Abone ol

İSTANBUL - Havayolu ikram hizmetleri, uluslararası organizasyon ikram hizmetleri ile restoran, yolcu özel salonu ve otel işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren DO&CO Restaurants and Catering AG (DO&CO) paylarının halka arzı sonuçlandı.

Hisselerin, 2 Aralık 2010 Perşembe günü İMKB'de DOCO kodu ile işlem görmeye başlamasının planlandığı kaydedildi.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Türk işadamı Attila Doğudan tarafından 1981 yılında Viyana'da kurulan ve 1998 yılından bu yana Viyana Borsası'nda işlem gören havayolu ikram hizmetleri, uluslararası organizasyon ikram hizmetleri ile restoran, yolcu özel salonu ve otel işletmeciliği alanlarında faaliyet gösteren DO & CO paylarının halka arzı sonuçlandı.

25-26 Kasım tarihlerinde gerçekleştirilen talep toplama sonucunda yurtiçi ve yurt dışından toplam 1,14 milyar lira tutarında talep toplandı. Arz edilen yaklaşık 2,7 milyon adet paya toplam bin 84 yatırımcıdan ve tavan fiyattan 26,1 milyon adet talep geldi. Halka arzda toplam arz edilen payın 9,7 katı talep yaratılmış oldu. Halka arza 22 ülkeden 84 yabancı kurumsal yatırımcıdan 24 milyon 782 bin 443 lot talep geldi.

Açıklamada, şu bilgiler paylaşıldı:

"Talep giren tüm yatırımcılar taleplerini tavan fiyattan girmişlerdir. Bu talep rüçhan hakkı kullanımından sonra yurt dışına ayrılan pay miktarının 15,5 katıdır.Pay başına nihai satış fiyatının 21,90 euro (43,18 lira) olarak belirlendiği arz sonunda DO & CO sermaye artırımı sonrası yaklaşık 420 milyon lira piyasa değeriyle borsaya geliyor. DO & CO'nun halka arzında ek satış hakkının da kullanılmasıyla Şirket'in Viyana Borsasında halka açıklık oranı yüzde18,15 ve İMKB'de halka açıklık oranı yüzde 28,90, toplam halka açıklık oranı da yüzde 47,05 oldu.

Avusturya'da yeni pay alma hakkına konu olan maksimum 394.376 adet payın 289.436 adedi yeni pay alma hakkı olarak satılmıştır. Kalan paylar yurt dışı kurumsal yatırımcılar kategorisine tahsis edilmiştir.

Ek satış kapsamında satılan 405.030 adet paydan elde edilen 17,5 milyon lira gelir fiyat istikrarı işlemleri için ayrılmıştır.

Halka arzda yurt içi bireysel yatırımcıların talebi yaklaşık yüzde 73 oranında karşılanırken, yurtiçi kurumsal yatırımcılar taleplerinin ortalama yüzde 61'ini alabildiler. Yurt dışı kurumsal yatırımcılar için dağıtım oranı ise yaklaşık yüzde 8 olarak gerçekleşti."

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi