Doğuş Otomotiv kârını yüzde 261 artırdı

Şirket, yılın ilk yarısında 72,5 milyon lira konsolide net kar elde etti.

Abone ol

İSTANBUL - Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Ali Bilaloğlu, bu yılın ilk yarısında, Doğuş Otomotiv'in konsolide net karının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 261 oranında artarak 72,5 milyon lira olarak gerçekleştiğini bildirdi.

Doğuş Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Aclan Acar, Doğuş Otomotiv Üst Yöneticisi (CEO) Ali Bilaloğlu ve Doğuş Otomotiv Mali ve İdari İşler Genel Müdürü (CFO) Berk Çağdaş'ın katılımlarıyla gerçekleştirdiği bilgilendirme toplantısıyla 2010 ilk yarıyıl finansal sonuçları ve yıl sonu hedeflerini kamuoyu ile paylaştı.

Doğuş Otomotiv olarak erken uyarı sistemlerini değerlendirerek, kriz dönemine hazırlıklı girdiklerini dile getiren Bilaloğlu, son yıllarda hem maliyet kontrolünü hem de esnek gider yapısını yönetim felsefeleri haline getirdiklerini anlattı.

Yılsonu ciro hedefi 2.8 milyon lira

Doğuş Otomotiv'in ilk yarı sonunda konsolide net karının, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 261 oranında artarak 72,5 milyon lira olarak gerçekleştirdiğini, aynı dönemde toplam net satışlarının 1 milyar 393 milyon lira olduğunu ifade eden Bilaloğlu, 2010 yılı sonunda 2,7–2,9 milyar lira ciro hedeflediklerini bildirdi.

Satışta yüzde 45 büyüme sağladık

Doğuş Otomotiv'de 2010 yılının ilk yarısını değerlendiren Bilaloğlu, bu yılın ilk altı ayındaki satış performansları ile geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 45 oranında büyüme sağladıklarını, aynı dönemde toptan pazarın ise yüzde 10 büyüdüğünü kaydetti.

Ali Bilaloğlu, yıl sonuna kadar Doğuş Otomotiv olarak, 75 bin adetlik bir satışa, yüzde 11-12'lik bir pazar payına, ikinci el otomobil satışında da 13 bin adetlik bir rakama ulaşacaklarını dile getirdi.

Karın üçte biri iştiraklerden

Aclan Acar ise Doğuş Otomotiv'in karının yaklaşık üçte birinin iştiraklerden geldiğini dile getirerek, amaçlarının bu oranı yüzde 50-50 dengelemek olduğunu belirtti.

2009 yılında çalışmalarına başlanan Kurumsal Sosyal Sorumluluk raporu hakkında bilgi veren Acar, "Kurumsal Sosyal Sorumluluk (KSS) çalışmalarımız son hızla devam ediyor. İlk raporlama sürecimizin son aşamasındayız. Ekim ayında çevreden ekonomiye, iş ve insan haklarına kadar tüm performansımızı raporladığımız KSS raporumuzu yayınlayacağız ve sadece Türkiye'de değil tüm dünyada sektörümüzün ilki olacağız" dedi.

Acar, bu yıl perakende satış ağlarını tamamlamayı hedeflediklerini, Bursa'daki Showroom yatırımlarının 2011 yılının mart nisan ayında tamamlanacağını, Ankara'da ise araziyi kat karşılığı verdiklerini ve binanın yapıldığını dile getirerek, bunların yanında Maslak'ta Porsche için bir Showroom ile Kartal'da da bir showroom açmayı planladıklarını kaydetti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı