Dolu yağdı, hayat felç oldu

Sağanak yağmur ve dolu yağışı Ankara'da hayatı felç etti. Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi su altında kaldı.

Abone ol

ANKARA - Başkentte öğle saatlerinde yağan dolu ve sağanak nedeniyle Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi su altıda kaldı.

Su altında bir tüpgaz arabası ile başka araçlar kaldığı bilgisi üzerine arama kurtarma çalışması başlatıldı.

Dolu ve sağanak yağıştan başkent trafiği olumsuz etkilendi. Şiddetli yağmur ve dolu sonucu Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi göle döndü. İtfaiye ekipleri, su altında bir tüpgaz kamyonu ile bazı otomobillerin kaldığı bilgisi üzerine çalışma başlattı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığına bağlı su altı arama kurtarma ekibi, geçitte mahsur kalan araçları kurtarmak için çalışıyor. Ekipler ayrıca, sağanak yağış devam ederken vidanjörler ve motopomplarla geçitteki suyun tahliyesine devam ediyor.

Bu arada, Balgat'taki bazı sokaklar da su altında kaldı. Arama kurtarma çalışmalarının devam ettiği Çetin Emeç Bulvarı trafiğe kapatıldı.

Trafikte uzun kuyruklar oluştu

Aşırı yağışlar nedeniyle Konya ve Eskişehir yolunda trafikte uzun kuyruklar oluştu. Konya yolundaki alt geçidi su basması nedeniyle trafik tek şeritten sağlanıyor.

Trafik ekipleri, selin olduğu bölgelerde araçları farklı güzergahlara yönlendiriyor. Bazı araçların yolda kaldığı Konya yolunda küçük çapta maddi hasarlı trafik kazaları da meydana geldi.

Belediye ekipleri, rögar kapaklarını temizleyerek sel sularının akması için çalışıyor. Bu arada, Konya Kepekli Kavşağı ve burada bulunan evlerin çatıları, dolu yağışı nedeniyle beyaza büründü.

Kuvvetli yağış ve dolu uyarısı

Kırıkkale ile Ankara'nın Mamak ve Elmadağ ilçelerinde kuvvetli yağış ve dolu bekleniyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğünden yapılan "meteorolojik uyarı"da, Kırıkkale ile Ankara'nın Elmadağ ve Mamak ilçelerinde, saat 20.00'ye kadar kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve dolu beklendiği ifade edildi.

İlgililerin ve vatandaşların, ani sel, su baskını, heyelan, dolu, trafikte aksama ve yıldırım gibi oluşması muhtemel risklere karşı dikkatli ve tedbirli olması istendi.

Metrekareye 50 kilogram yağdı

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü Mehmet Çağlar,  Ankara'da meydana gelen kuvvetli yağışların, özellikle Çankaya ve Gölbaşı ilçelerinde çok daha etkili olduğunu söyleyerek, "Ankara radarından yapılan hesaplamalara göre bu 2 ilçemizde lokal olarak 12.00-16.00 saatleri arasında metrekareye 50 kilogram civarında yağış düşmüştür. Bu yağışlar Ankara'da süre, şiddet ve miktar olarak ilk defa gerçekleşmiştir" dedi.

Ayın 13'ünden itibaren meteorolojik tahminlerde Ankara'da kuvvetli yağış tahmini verildiğine işaret eden Çağlar, bugün Ankara için "kuvvetli yağış, kuvvetli rüzgar ve iri taneli dolu yağışı" uyarısı yapıldığını belirtti.

Çağlar, meteorolojik ölçüm yapılan noktalarda 12.00-16.00 saatleri arasında, metrekareye Elmadağ'a 22 kilogram, TBMM bahçesine 18.5 kilogram, Keçiören'e 11 kg, Gölbaşı ve Çankaya'ya 50 kilogram ve üzeri yağış düştüğünü kaydetti.

Çağlar, Ankara ili genelinde kuvvetli yağışların etkisinin saat 20.00'ye kadar devam etmesinin beklendiğini de bildirdi. 

Vali Yüksel: 84 yıldır bu oranda bir yağış olmadı

Ankara Valisi Alaaddin Yüksel, Ankara'da 84 yıldır bu oranda bir yağış olmadığını belirterek, senenin ilk günlerinden itibaren tempolu yağışların görüldüğünü söyledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün saat 13.00 itibariyle dolu ve kuvvetli yağış uyarısı yaptığını anımsatan Yüksel, bunun üzerine kamu kurum ve kuruluşlarının uyarıldığını ve gerekli önlemlerin alındığını ifade etti.

Şu an itibariyle 1 saatte metrekareye düşen yağış miktarının Kızılay'da 13,4, Haymana'da 10,8 olduğunu anlatan Yüksel, "Bunlar çok olağanüstü yağışlar değil gök gürültüsü olduğunda insanlar paniğe kapılıyor. Ankara'da şu anda yağmur ve gök gürültüsü dışında genel hayatı olumsuz etkileyen bir durum söz konusu değildir" dedi.

70. Gün Altgeçidi'nden iki araç çıkarıldı

Başkent'te öğle saatlerinde yağan dolu ve sağanak nedeniyle su altında kalan Balgat Çetin Emeç Bulvarı'ndaki 70. Gün Altgeçidi'nden iki araç çıkarıldı.

Altgeçitte, Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı tarafından başlatılan kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında bir tüp kamyonu ile bir kamyonet su altından çıkartıldı. Ekipler, vidanjörler ve motopomplarla geçitteki suyun tahliyesine devam ediyor.

Bu arada, araçların sudan çıkarılması çalışmaları sırasında iki itfaiye görevlisi ellerinden hafif şekilde yaralandı. Altgeçitte bir aracın daha su altında bulunduğu ihtimali üzerine dalgıçlar çalışmalarını devam ettiriyor.

Çalışmaların sürdürüldüğü kavşağın, trafiğe kapalı olması dolayısıyla bölgedeki araçları farklı güzergahlara yönlendiriyor.

Öte yandan Konya Kepekli Kavşağı'nda ulaşımın normale döndüğü öğrenildi.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak