Düşük hacimde yükseldi

Yurtdışının Noel tatiline girdiği ortamda borsa, ilk seansı 215 puan artışla tamamladı.

Abone ol

İSTANBUL - İMKB 100 endeksi günün ilk yarısını 215 puan artışla 52,164 puan seviyesinde kapattı. İşlem hacmi 385.000.000 TL olurken, en çok işlem gören hisseler de GARAN, ISCTR, EKGYO, VAKBN oldu.

Asya'da birkaç borsa dışında yurtdışında Noel tatili başladığı için piyasa 52,307 seviyelerine doğru hacimsiz bir yükseliş ile açıldı. Cuma gününü yükselişle kapatan yurtdışı piyasalardaki harekete paralel yukarı yönlü açılan piyasa, 52066-52307 aralığında sıkışık ve hacimsiz bir seyir izledi. Günün ikinci yarısında da benzer bir seyir bekleniyor.

Gösterge tahvilin getisi 10.44 puan düzeyinde bulunuyor. Serbest piyasada ABD Doları 1.8915 TL ile cuma günkü seviyesinin hafifçe altında seyrediyor. Euro ise 2.4715  TL düzeyinden işlem görüyor.

***

Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.  Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" Ankara'da ekmeğe zam