Ecevit, buzları eritti

Bülent Ecevit ölümünün 4. yılında CHP Genel Merkezi'nde düzenlenen törenle anıldı. Törene Kılıçdaroğlu'nun yanı sıra Önder Sav da katıldı.

Abone ol

ANKARA- Eski başbakan Bülent Ecevit ölümünün 4. yılında CHP Genel Merkezi'nde  binasında saat 16:00'da başlayan anma programına Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte eski Genel Sekreter Önder Sav ve Bülent Ecevit'in eşi Rahşan Ecevit de katıldı.

Partililer törenin yapıldığı 600 kişilik salonu tamamen doldururke eski Genel Sekreter Önder Sav, Hakkı Süha Okay ve Kemal Anadol gibi isimler de salonda yerlerini aldı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu salona girdiği sırada, Önder Sav ayağa kalktı. Sav ve Kılıçdaroğlu el sıkıştı. Ardından Sav, CHP yeni Genel Sekreteri Süheyl Batum ile el sıkıştı.

Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması

Anma programında konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Bülent Ecevit denince akla birilerinin baskı altına almak istediği sıradan vatandaşların geldiğini ifade ederek sözlerine şu şekilde devam etti; 

"Bülent Ecevit denince aklımıza her şeyden önce kararlı bir lider gelir. 1971 yılında genel başkanlığa adaydı ve onun genel başkanlığı döneminde konuşmasının bir bölümünü okumak istiyorum.

Aslında sorun CHP’yi yeni ve eski yörüngesine oturtmak değil. Ya da ben ya Bülent sorununun da ötesindedir. Asıl öncelikle ölçülmesi gereken budur. Daha açık söyleyeyim. CHP'de buyruk mu işleyecektir. Hukuk mu işleyecektir. Vereceğiniz karar şudur. Demokratik bir partinin kanuna saygılı bir bireyi mi olacağız, yoksa kapı kulu mu olacağız. Karar sizindir"

Kılıçdaroğlu, eski Başbakanlardan Bülent Ecevit'in son başbakanlığı döneminde ekonomide çok önemli kararlar aldığını belirterek, "Eğer bugün ülkemizin ekonomisi uluslararası krizlerden çok fazla etkilenmiyorsa onun altındaki imza Bülent Ecevit'e aittir" dedi.  

ABD'den İran Cumhurbaşkanı Reisi açıklaması Galatasaray - Fenerbahçe derbisi öncesi saha karıştı Antalya'da kreş skandalı: Dehşet anları anbean kaydedildi Prof. Dr. Özgür Demirtaş’tan dikkat çeken 19 Mayıs mesajı Hazine yarın tahvil ihalesi düzenleyecek