Ege sallandı, Marmara korktu

Bozcaada açıklarında 6.2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul'un da aralarında bulunduğu bazı illerde hissedildi.

Abone ol
İSTANBUL/ÇANAKKALE - Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, Ege Denizi'nde, Bozcaada'nın 50 kilometre açıklarında, saat 16.16'da, 6.2 büyüklüğünde orta şiddette deprem oldu. 
 
Deniz tabanının 8,4 kilometre altında meydana gelen sarsıntı, İstanbul, Edirne, Kırklareli, Kocaeli ve Tekirdağ'ın da aralarında bulunduğu Ege ve Marmara bölgelerindeki bazı illerde de hissedildi. 
 
Çanakkale Valisi Tuna: Şu ana kadar herhangi bir can kaybı yok
 
Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Ege Denizi'nde Bozcaada açıklarında meydana gelen 6.2 büyüklüğünde depremde, şu ana kadar herhangi bir yaralanma ya da can kaybının olmadığını söyledi.
 
Depremin İstanbul ve İzmir'den de hissedildiğini bildiren Tuna, ''Şu anda herhangi bir yaralanma ya da can kaybımız yok. Değerlendirmeler devam edecek, soruyoruz herhangi bir şey var mı? diye. AFAD birimlerimiz bu konuda çalışıyor'' dedi.
 
Bursa Valisi Harput: Sıkıntılı bir haber aksetmedi
 
Bursa Valisi Şahabettin Harput, depremin Bursa ve ilçelerinde de hissedildiğini belirterek, ''Şu ana kadar sıkıntılı bir haber aksetmiş değil. Devletin tüm kurumları üzerine düşeni yapıyor. Vatandaşlarımıza sakin olmalarını tavsiye ediyorum'' diye konuştu.
 
Bağımsız bir deprem
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Jeofizik Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aydın Büyüksaraç, ''Bu deprem beklenilen büyük depremin devamı değil. Bağımsız bir deprem, öncü bir deprem de değil'' dedi.
 
Sarsıntılar sürüyor
 
Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca (AFAD), bugün Ege Denizi Çanakkale açıklarında meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından ilk yarım saatte, bölgede büyüklükleri 3,3 ve 3,8 arasında değişen 15 artçı sarsıntı meydana geldiği bildirildi.
AFAD'dan yapılan yazılı açıklamada, bugün yaşanan depremin başta Çanakkale ve İzmir olmak üzere tüm Ege ve Marmara bölgelerinde hissedildiği belirtilerek, can ve mal kaybı yaşanmadığı kaydedildi.
Açıklamada, bu depremin ardından ilk yarım saatte büyüklükleri 3,3 ve 3,8 arasında değişen 15 artçı deprem yaşandığı belirtildi.
Son yüz yıl içerisinde bölgede gerçekleşen deprem aktivitelerine de değinilen açıklamada, 1912 yılında büyüklükleri 7,2, 6,3 ve 6,8 olan Şarköy Mürefte depremleri, 1953 yılında büyüklüğü 7,2 olan Yenice-Gönen depremi, 1972 yılında büyüklüğü 5,0 olan Ezine depremi, 1975 yılında büyüklüğü 5,5 olan Gelibolu depremi, 1983 yılında büyüklüğü 5,5 olan Biga depremi ve 29 Aralık 2008'de Gökçeada'nın kuzeydoğusunda 5,1 büyüklüğünde deprem yaşandığı ifade edildi.
MHP lideri Bahçeli'den İmamoğlu'na Hamas tepkisi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı