Ekonominin hızlı yükselen kentlerinde süper lig sevinci

İkisi Türkiye'nin yeni metropollerinden olan 3 Anadolu kentinde Spor Toto Süper Lig'e yükselmenin sevinci yaşanıyor.

Abone ol

Yıldız DOĞRUER YEMİŞ
Ramazan SÖNMEZ/Emel ÜNAL

Anadolu'nun hızlı bir kalkınma süreci yaşayan yeni metropolleri Konya ve  Kayseri  ile  Doğu Karadeniz'in futbolcu üretim merkezlerinden Rize'de Spor Toto Süper Lig'e yeniden çıkmanın sevinci yaşanıyor. İş çevreleri Torku Konya Spor, Kayseri Erciyesspor ve  Çaykur Rizespor'un süper liğe yükselmesinin ekonomik ve ticari hareketliliği artıracağı konusunda hem fikir. İddialı stadyumlara sahip 3 kentin çevre illerden de önemli ölçüde seyirci çekmesi özellikle turizm sektöründe canlanma yaratması bekleniyor.

Konya'ya ayrı bir değer katacak

Torku Konya Spor'un süper lige yükselmesinin müthiş bir şey olduğunu belirten Konya Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, "Takımımızın süper lige yükselmesinden dolayı çok mutlu olduk. Torku Konyaspor futbolcu ve yöneticileri ile bu başarıda emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyoruz. Süper ligde mücadele edecek olmamız müthiş bir şey, Konya iş alemi açısından da çok önemli bir durum bu. Şehrimize ayrı bir değer katacak, ticari canlılık yaratacaktır"dedi.

Torku Konyaspor'un gerçek yeri olan süper lige bir yıllık aradan sonra yeniden yükselmesinden mutluluk duyduklarını belirten  Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Öztürk de, "Şehrimizin tarihine ve büyüklüğüne yakışan, sporda da en iyi yerde olmaktır. Takımımızın süper ligde de başarılı sonuçlar alacağına inanıyoruz. Bu başarı şehrimizin tanıtımına katkı sağlayacaktır. Ulaşım altyapısını geliştiren Konya'nın, süper ligde temsil edilmesi ziyaretçi sayısını artıracak, spor organizasyonlarının şehrimizde düzenlenmesine imkan sağlayacaktır" şeklinde konuştu.

Artık  3 büyükler en az 2'şer  kez Kayseri'ye gelecek Son yıllarda yakaladığı gelişim trendi ile dikkat çeken, sportif alanda da hızlı bir tesisleşme yaşayan kentin 6 yıl aradan sonra yeniden süper ligde 2 takımla temsil edileceğini vurgulayan Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, "İstanbul dışında Türkiye'de birden fazla takımı Spor Toto Süper Lig'de olan tek şehir olma imtiyazını yaşayan Kayseri için bu durum sosyal-kültürel ve ekonomik yönden büyük kazanımlar sağlayacak. Bu marka şehir konumunu da güçlendiren bir pozitif gelişme.

2 takımın olması sayesinde her hafta bir maça evsahipliği yapacak olan Kayseri'nin sosyal ve ekonomik  hayatı biraz daha canlandıracak. 3 büyüklerin artık en az 2'şer  kez Kayseri'ye gelmesi bu hareketliliği daha da artıracak. Civar il ve ilçelerden de çok sayıda taraftarı büyük  takımları izlemek için şehrimize gelecek. Ayrıca gazete sayfalarında, TV ekranlarında bu iki takım sayesinde daha çok Kayseri haberinin yeralacağını da varsayarsak şehrimiz için oldukça karlı bir durum ortaya çıkıyor" açıklamasını yaptı.
Kayseri'nin ticaret ve sanayileşmedeki başarılarına Erciyesspor ile bir yenisini daha eklediğini ifade eden  Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ise, "Kayserispor'un ilimize sağladığı katkıları, Erciyesspor'un da sağlayacağından şüphemiz yok. Ligin başlamasıyla, Erciyesspor'la müsabaka yapmak üzere ilimize gelecek rakip takım taraftarlarının ilimiz ekonomisine büyük getirileri olacak. Bu başarının ilimizin tanıtımı açısından da yarar sağlayacağına inanıyoruz. Çünkü, rakip takım taraftarları Kayseri'nin tarihi ve doğal güzelliklerinin tanıtımını da yapacaklardır" şeklinde konuştu.

Rize'nin tanıtımında önemli bir faktör olacak

[PAGE]

Rize'nin tanıtımında önemli bir faktör olacak

Takımın kurumsal yapısını oluşturduktan sonra sportif başarının sağlandığını söyleyen Rize Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, takımın bu kimlikle süper ligde de başarılı olmasının kaçınılmaz olduğunu dile getirdi. Çaykur Rizespor'un, beş yıl önce borç batağından devir alınan bir kulüp olduğunu anlatan Karamehmetoğlu, "Bugün Türkiye'de UEFA lisansı olan 13 takımdan birisidir. Borçları büyük oranda ödenmiş, geri kalanı yapılandırılmıştır. Örnek bir şekilde yönetilen şirketleşmiş bir oluşum. Takımın süper lige yükselmesi şehrin tanıtımına ve turizmine büyük katkı sağlayacak. 2009 yılında hizmete açılan  Yeni Rize Şehir Stadı  15 bin 558 seyirci kapasiteli.

UEFA standartlarında ve zemini de oldukça düzgün. Türkiye'de yapılacak U20 Dünya Sempozyumu'nda da Rize Stadyumu kullanılacak" diye konuştu.
Takımın süper liğe çıkmasının takip edilme oranın da artıracağını kaydeden aykur Rizespor Kulüp Basın Sözcüsü Aykut Ferah da, takımın lige yükselmesinin şehrin tanıtımına ve turizmine önemli katkılar sağlayacağı görüşünde olduğunu söyledi. Kulübün, daha PTT 1'inci Ligi'nde oynadığı zamanda UEFA Lisansı alabilen tek takım olduğunu vurgulayan Ferah, "Kurumsallaşma adına birçok büyük kulübü geride bırakırken sportif başarıyı da yakalamak için büyük çaba sarf ettik"şeklinde konuştu.

3'üncü kez süper lige yükseldi

[PAGE]

3'üncü kez süper lige yükseldi

Kurulduğu 1981 yılından bu yana 3 kez süper lige yükselen ve düşen Torku Konyaspor, 2012-2013 sezonunda   Ankaragücü'nü 1-0 yenerek PTT 1'nci Lig'i  6'ncı sırada bitirdi. Böylece play- off'a kalmayı başaran Torku Konyaspor, ilk maçında Konya'da Bucaspor'a 1-0 yenildi. İkinci maçta ise Buca'da Bucaspor'u 2-1 yenerek play- off finale yükseldi. Eskişehir'de oynanan  final maçında ise Manisaspor'u 2-0 yenen Torku Konyaspor, 2013-14 sözonunda Spor Toto Süper Lig'de oynamaya hak kazandı. Maçlarını 22 bin kişilik  stadyumunda oynayan Torku Konyaspor'un kulüp  başkanı  Ahmet Şan, teknik direktörü ise Uğur Tütüneker.

Mustafa Denizli ile başarıyı yakaladı

Çaykur Rizespor, 1953 yılında kuruldu. 1991'de 'Çaykur Rizespor Kulübü' adını aldı. 2007-2008 sezonunda süper ligden düşen yeşil-mavili ekip, 2010-2011 sezonunda play-off yarı finalinde Orduspor'a yenilerek süper lige yükselme şansını değerlendiremedi. 2011-2012 sezonunda play-off yarı final maçlarında Adanaspor'a elenerek bir kez daha süper ligin kapısından döndü. 2012-2013 futbol sezonunda Teknik Direktör Engin Korukırla başlayan Çaykur Rizespor ligin ikinci yarısında  Mustafa Denizli ile anlaştı. Denizli'nin görev yaptığı 15 maçta 10 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 32 puan toplayan takım ligin bitimine 2 hafta kala süper lige çıktı.
 
6 yıl aradan sonra yeniden süper ligde

Kayseri Erciyesspor, ligin bitimine 2 hafta kala Spor Toto Süper Lig'e çıkmayı garantiledi. Mavi-siyahlı takım, 2006-2007 sezonunda ayrıldığı süper liğe 6 yıl aradan sonra yeniden dönmeyi başardı.  Ziya Eren'in kulüp başkanlığında sezon başında kadrosunu oluşturan Erciyesspor, teknik direktör Osman Özköylü ve futbolcularının gösterdiği başarı ile Kayseri halkına yeniden süper lig sevinci yaşattı.

Böylece kentte Kayserispor'dan sonra 2'nci bir takım daha süper lige katılmış oldu. Bu başarı ile Kayseri, Anadolu takımları arasında Spor Toto Süper Lig'de 2 takımı bulunan tek şehir unvanını da 2'nci kez  yakalamış oldu.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak