Elektronik sektörünün ihracat devleri ödüllerini aldı

Vestel 2010 yılında en fazla ihracat yapan firma oldu.

Abone ol

İSTANBUL - İstanbul Elektrik, Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçılar Birliği başarılı ihracatçılar ödül töreni gerçekleştirildi. Vestel 2010 yılında en fazla ihracat yapan firma oldu.

İstanbul Elektrik, Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçılar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, İstanbul Elektrik, Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçılar Birliği Başkanı Fatih Kemal Ebiçlioğlu'nun ödül töreninde, geçen yıl 10 milyar dolar ihracat geçekleştiren sektörün 45 milyar dolar olan 2023 hedefine ulaşmak için yatırımlarını artırdığı ve yeni alanlara yöneldiğini söylediği ifade edildi.

İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) bünyesinde faaliyet gösteren İstanbul Elektrik, Elektronik Makine ve Bilişim İhracatçılar Birliği, 2010 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren üyelerini bir törenle ödüllendirdi. Vestel'in birinci olduğu listede, Arçelik ikinci, BSH Ev Aletleri ise üçüncü sırada yer aldı.

2010 yılında sektörün ihracatının 10 milyar doları aştığını belirten Ebiçlioğlu, 2023 ihracat hedefinde de büyük bir rol üstleneceklerini söyledi. Sürdürülebilir ihracat için gerekli her tür faaliyeti yürüttüklerini hatırlatan Ebiçlioğlu "Birliğimiz beyaz eşyadan televizyona, küçük ev eşyalarından, kablolara, transformatörlerden bilişim hizmeti ihracatına varan geniş yelpazesiyle Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı ilk 5 sektör arasında" diye konuştu.

"Deneyimli yazılımcı bulamıyoruz"

Vestel İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Turan Erdoğan ise ödül alırken yaptığı konuşmada, yazılım sektörüne yatırım yaptıklarını, ancak deneyimli, iyi eğitimli yazılımcı bulamadıklarını söyledi. Türkiye'nin elektronik sektöründe Hardware alanında kendisini ispatladığını ve dünyaya mal sattığını belirten Erdoğan, Software yatırımlarına hız verdiklerini, yurtiçinde ve yurt dışındaki teknoparklarda AR-GE şirketleri kurduklarını bildirdi. Erdoğan, iyi ve deneyimli yazılımcı, bilgisayar mühendisi bulamadıklarına dikkat çekerek, "Tanıdığınız bildiğiniz iyi yazılımcı varsa bize gönderin" dedi.

Türkiye Geneli Ödül Alan İlk 10 Firma

1.   VESTEL DIŞ TİCARET A.Ş

2.   ARÇELİK A.Ş.

3.   BSH EV ALETLERİ SAN.VE TİC.A.Ş

4.   AREVA T&D ENERJİ ENDÜSTRİSİ A.Ş

5.   SIEMENS SAN. VE TİC. A.Ş

6.   VESTEL DİJİTAL ÜRETİM SAN. A.Ş

7.   ARÇELİK-LG KLİMA SANAYİ VE TİC A.Ş

8.   NEXANS TÜRKİYE END. VE TİC. A.Ş

9.   KARTET KARADENİZ TOPTAN ELEKTRİK TİC. A.Ş

10.  TÜRKİYE ELEKTRİK TİC. VE TAAH. A.Ş

Ankara emniyetine yeni atama! Beşiktaş 1 puanı 90+7'deki golle aldı Hayvanlara işkence sonrası et tesisinde faaliyet durduruldu Fatih Karagümrük, Süper Lig'e veda etti 4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL