Elektronikle sanatın devreleri karıştı

Abone ol
ADANA - Adana Olgulaşma Enstitüsü Grafik Bölümü öğrencileri, atıl durumdaki bilgisayarların elektronik devrelerini sanatsal tasarımlara dönüştürdü.
 
 
 
Enstitünün grafik bölümü eğitmeni Özlem Akalın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir firmanın işbirliğiyle atıl durumdaki bilgisayarların elektronik devrelerini sosyal sorumluluk projesiyle sanatsal boyutta değerlendirdiklerini söyledi.
 
[PAGE]
 
Teknolojinin insan hayatında ne kadar yer kapladığını, birbirinden farklı tablolarda anlatmaya çalıştıklarını belirten Akalın, sergilenmek üzere hazırlanan eserlerde bin 500'ün üzerinde elektronik parça kullandıklarını ifade etti.
 
[PAGE]
 
 
Akalın, eserlerde, doğa, insan, yerleşim alanları, gemi ve saat gibi temalar işlendiğini vurgulayarak, "Bu çalışma, teknolojinin hayatımızda, hatta evimizin içinde ne kadar yer kapladığını ve aynı zamanda atılacak her bilgisayar parçasının yeniden yapılandırılarak kullanılır hale gelmesini gösterdi" dedi.
 
[PAGE]
 
 
Hızla gelişen teknolojinin çevreyi ve doğayı kirlettiğini anlatan Akalın, şöyle konuştu:
"Milli Eğitim okullarında ve birçok bilgisayar şirketlerinde yeniden hayat bulmayı bekleyen atıl durumda milyonlarca bilgisayar parçaları var. Bu bilgisayarların parçaları projemizde olduğu gibi farklı çalışmalarla yeniden yapılandırılıp değer kazanabilir.
 
[PAGE]
 
Çünkü teknoloji hızlı ilerliyor ve her gün onlarca parça kullanılamaz hale geliyor. Öğrencilerimizin hayal güçlerini kullandığı bu çalışmanın amacına ulaştığına inanıyor ve projenin örnek olmasını diliyoruz."
 
[PAGE]
 
 
Akalın, 20 tablodan oluşan eserlerin 8-14 Nisan'da bir alışveriş merkezinde sergileneceğini kaydetti.
Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı