En çok istihdam inşaat ve tekstilde

Kariyer.net'in mayıs ayı istihdam endeksi verilerine göre en çok istihdam yaratan sektörler inşaat ve tekstil oldu.

Abone ol

İSTANBUL - İnsan kaynakları sitesi Kariyer.net'in mayıs ayı istihdam endeksi verilerine göre, yeni iş ilanları sayılarında bir önceki aya göre yüzde 2'lik artış yaşanırken en çok istihdam yaratan sektörler inşaat ve tekstil oldu.

İstihdam endeksi verilerine göre toplam 12 bin 894 yeni iş ilanının yayınlandığı mayıs ayında toplam 38 bin 700 kişiye iş fırsatı doğdu. Aynı dönemde en çok iş fırsatı sunan meslek grubu ise mühendislik oldu. İstihdam endeksi verileri, yeni iş ilanları sayılarında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43, mayıs 2009'a göre ise yüzde 113'lük bir artış yaşandığını ortaya koydu.

Yeni iş ilanları sayısında bir önceki aya göre yüzde 11'lik artış meydana gelirken, sektörlerle ilgili toplam 3 bin 780 iş ilanı yayınlandı. Aynı dönemde yayınlanan tekstil sektörü ile ilgili ilanlarda yüzde 8'lik bir potansiyel artışı yaşanırken, iş ilanları sayısı 3 bin 580 olarak gerçekleşti.

En çok istihdam talebi yaratan inşaat ve tekstil sektörlerini toplam 2 bin 390 kişiyle bilişim, 2 bin 380 kişiyle ise otomotiv sektörleri takip etti.

Mayıs ayında dikkati çeken bir diğer sektör ise üretim oldu. Krizden sonra hızlı bir yükseliş trendi yakalayan üretim sektörü son aylardaki istikrarını sürdürerek, bin 670 kişi için personel talebi gerçekleştirdi. Diğer sektörler ise personel taleplerine göre sağlık 2 bin 220, turizm 1.880, gıda 1.730, telekom 1.200 ve finans 580 şeklinde sıralandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz