Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi için Kanada'ya gidecek

Zirvede, küresel ekonominin durumu, gelecek dönemde alınabilecek önlemler, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma konuları ele alınacak.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Recep Tayip Erdoğan, G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere cuma günü Kanada'ya gidecek.

Başbakanlık Basın Merkezinden yapılan açıklamaya göre, Erdoğan, 26-27 Haziran 2010 tarihlerinde Toronto'da yapılacak G-20 Liderler Zirvesi'ne katılmak üzere Cuma günü Kanada'ya hareket edecek.

Başbakan Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek eşlik edecek.

G-20 Toronto Liderler Zirvesi, Eylül 2009'da ABD'nin Pitsburg şehrinde yapılan zirvede alınan kararların sonuçları ile son gelişmelerin tartışılacağı dördüncü G-20 Zirvesi olacak. G-20 üyelerinin devlet ve hükümet başkanları düzeyinde katılacakları zirvede, küresel ekonominin durumu, gelecek dönemde alınabilecek önlemler, mali sektör ve uluslararası finans kuruluşlarının reformu, ticaret ve yatırımlarda izlenen politikalar, mali iyileştirme, sürdürülebilir büyüme ve kalkınma konuları ele alınacak.

Açıklamada, Türkiye'nin, uluslararası ekonomik işbirliği alanında başlıca forum olarak kabul edilen G-20'nin rolünün güçlendirilmesini ve bu çerçevede işbirliğinin sürdürülmesini desteklediği vurgulandı.

Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı?