Erdoğan, Suudi Arabistan'da

İki gün sürecek Körfez turuna çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 13.40'ta Suudi Arabistan'a geldi. Erdoğan buradaki temaslarının ardından Kuveyt ve Katar'ı da ziyaret edecek.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak "TUR" ile saat 13.40'ta Suudi Arabistan'a geldi.

Erdoğan, Körfez ülkelerini kapsayan ziyaretinin ilk durağı olan Cidde'de Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile öğle yemeği yiyecek. Erdoğan, heyetlerarası görüşmenin ardından Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman ile bir araya gelecek.

Erdoğan, Suudi Arabistan'daki temaslarının ardından önce Kuveyt'e daha sonra da Katar'a geçecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ziyaretine; eşi Emine Erdoğan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve MİT Müsteşarı Hakan Fidan da katılıyor.

"Suudi Arabistan kilit ülke"

Suudi Arabistan'a hareketi öncesi Katar krizine ilişkin açıklamalarda bulunan Erdoğan, "Bölgenin büyüğü, akil devleti Suudi Arabistan. Son yıllarda bu ülke ile ilişkilerimizi geliştirdik. Suriye meselesinde yakın diyalog içinde olduk. Ticari ilişkilerimizde de gelişme var. Körfez'in büyüğü olarak Katar krizinin çözümü için Suudi Arabistan kilit ülke" ifadelerini kullanmıştı.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı