Erdoğan, yeni Anayasa için tarih verdi

Başbakan Erdoğan "Yeni Anayasa çalışmalarını 2012'nin ilk yarısında bitirelim istiyoruz" dedi.

Abone ol

ANKARA - Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarının, gelecek yılın ilk yarısı içinde tamamlanmasını istediklerini söyledi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Makedonya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bu gelişmeden sonra, yeni Anayasa çalışmalarında BDP'nin de yer alıp almayacağına ilişkin bir soru üzerine şunları söyledi:

"Yemin ettikten sonra gruplarını oluşturmaları halinde, çünkü bizim burada ilkelerimiz var.  Meclis'in açılmasıyla birlikte de yoğun bir şekilde buna odaklanacağız. Süratle de yine temenni ediyorum ki 2012'nin ilk yarısı içerisinde biz bu işi bitirelim istiyoruz."

Erdoğan, yeni Anayasa çalışmalarında TBMM'de grubu bulunan partiler dışında görüşmelerin olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine şunları

söyledi:

"Grubu olan partilerle tabii uzlaşma komisyonu oluşturulacak ve bu çalışmalar da Meclis Başkanımızın riyasetinde sürdürülecek. Orada azami müştereklerimizi aramalıyız ve onunla da ideal olan bir anayasayı inşallah çıkarmalıyız. Bu artık sivil bir anayasa olmalı. Tüm bu işin şeklini, sürecini her şeyiyle inşallah bu komisyon belirler ve biz de gönül huzuru içerisinde Anayasamızla 2023'e hazırlanırız."

Erdoğan ulusa seslendi

Başbakan Erdoğan, televizyonlardan yayınlanan "Ulusa Sesleniş" konuşmasında Mısır, Tunus ve Libya'yı kapsayan tarihi Kuzey Afrika ziyareti, BM 66. Genel Kurulu'na katılmak üzere gittiği New York'taki temaslarına ilişkin bilgi verdi.

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı