Erdoğan'a Van'da protesto

DTP İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Başbakan'ın Van'a gelişini protesto etti

Abone ol

VAN - Toplum Partisi (DTP) Van İl Başkanlığı önünde toplanan kalabalık, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Van'a gelişini protesto ederek, polise taş ve molotofkokteyli ile saldırdı. Olaylarda bir polis memurunun burnu kırıldı.

Yüzbaşıoğlu sokakta bulunan DTP İl Başkanlığı önünde toplanan grup, Başbakan Erdoğan'ın geçiş güzergahında güvenlik önlemi alan polislere taş ve molotof kokteyli ile saldırdı. Özellikle yüzleri peçeli çocuklardan oluşan göstericiler, daha sonra iki gruba ayrılarak ara sokaklara dağılarak eylemlerini sürdürdü. Göstericilerden bir grubun Cumhuriyet Caddesi'ne geçerek bölücü başı lehine slogan attıkları ve kaldırım taşlarını söktükleri görüldü.

Göstericilerin attığı taşlardan birinin isabet ettiği bir polis memurunun burnu kırıldı. Yaralanan polis arkadaşları tarafından hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olaylar sırasında Van Emniyet Müdürü Salih Kesmez, olay yerine gelerek DTP'li yetkililerle görüştü.

"Protesto konusunda herkes serbest"

Olaylardan sonra bir açıklama yapan DTP il Başkan Yardımcısı Ümit Keser, Başbakan'ın Van'a gelişi protesto etmek amacıyla DTP parti binası önünde toplandıklarını, ancak polisin parti binasının etrafını kuşatması nedeniyle basın açıklaması yapamadıklarını ve açıklamaya engel olan polisleri de protesto ettiklerini ileri sürdü.

Keser, halkın kendi inisiyatifi ile Başbakan Recep Tayip Erdoğan'ı protesto ettiğini ve bu konuda herkesin serbest olduğunu iddia etti.

Göstericiler arasında DTP Van Miletvekili Özdal Üçer'in da göstericiler arasında bulunduğu ve DTP binası çevresindeki iş yerlerinin kapalı olduğu gözlendi.

Oturma eylemi başladı

Buarada, Diyarbakır'da aralarında milletvekili ve belediye başkanlarının da bulunduğu DTP'li grup, oturma eylemi başlattı.

Batıkent Meydanı'nda kurulan çadırlardaki oturma eylemi öncesinde DTP Van Milletvekili Fatma Kurtulan, hazırlanan basın açıklamasını okudu. Basın açıklaması sırasında, terör örgütü ve elebaşı lehine sloganlar atıldı.

Açıklama sonrasında DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna ve DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'in aralarında bulunduğu topluluk, 2 gün sürecek olan oturma eylemine başladı.

Yurt dışında olduğu bildirilen DTP Genel Başkanı Ahmet Türk'ün ise oturma eylemine daha sonra katılacağı belirtildi.

Oturma eyleminin başladığı meydanda ise çoğunluğu çocuklardan oluşan bir grup araç lastiği yakarak, terör örgütü lehine sloganlar attı.

Hakkari AKP İl Başkanlığı binasında patlama

Ayrıca, Hakkari AKP İl Başkanlığı binasında bir patlama meydana geldi.

Alınan bilgiye göre, Namık Erdoğan Caddesi'ndeki AKP İl Başkanlığında, henüz belirlenemeyen bir nedenle patlama oldu.

Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans sevk edilirken, Emniyet Müdürlüğü ekipleri de çevrede yoğun güvenlik önlemi aldı.

Yaralıların, çevredeki vatandaşların yardımıyla hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz