Erdoğan'dan ABD kanalına önemli açıklamalar

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ABD'li PBS televizyonuna verdiği mülakatta, Haşim Kılıç'ın AYM'nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmasını, "ömrü boyunca kurtulamayacak" diyerek eleştirdi

Abone ol

WASHINGTON - Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Amerikan PBS News televizyonuna verdiği mülakatta, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'a yönelik değerlendirmeleri ve ABD yönetiminden Fetullah Gülen'in iadesiyle ilgili talebi öne çıktı. 

Erdoğan, geçtiğimiz cuma günü Anayasa Mahkemesi'nin 52. kuruluş yıldönümünde hükumeti hedef alan konuşmalarıyla gündeme oturan, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın sözlerini “O konuşma benim üzülerek dinlediğim bir konuşmaydı” diyerek yorumladı. Başbakan Erdoğan, Haşim Kılıç’ı da “Bu konuşmanın altından da Sayın Başkan ömrü boyunca kurtulamayacak” diyerek sert biçimde eleştirdi.

Gülen'in ABD'den iadesi

Başbakan Erdoğan ABD'de ikamet eden Fetullah Gülen'le ilgili olarak da ABD yönetiminden ilk kez açıkça adım atmasını istedi. Erdoğan,  Gülen'i işaret ederek, "Benim ofisime böcek yerleştirmişler. Bakanları dinlemişler. Bunları dinleyen insanların vatanseverliğinden bahsedebilir misiniz. Bunu örgüt olarak görüyorum. Bizim model ortağımızdan beklentilerimiz var. " diyen Erdoğan, "Ne bekliyorsunuz?" sorusu üzerine "Bunları sınır dışı etmesini. Ben Amerika’nın kendi güvenliğini tehdit eden birileri olursa ne yaparsam, stratejik ortağımız da bizim ulusal güvenliğimizi ilgilendiren bir konuda onu yapmalı." diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, “ABD Fethullah Gülen’i iade edecek midir?” sorusuna da, "Ümit ediyorum. En azından sınır dışı etmeliler." diye cevap verdi. 

Binance'in eski CEO'suna 4 ay hapis cezası Eksun Gıda'dan 413 milyon liralık net kar Işıkhan: İş sağlığı ve güvenliği reformunu kararlılıkla uygulayacağız Korhan Berzeg'e ilişkin arama çalışmaları sonlandırıldı Doğal gazda mayıs tarifesinde değişikliğe gidilmedi