Erdoğan'dan muhalefete tazminat davası

Erdoğan, Bahçeli'nin yazılı açıklaması, Kılıçdaroğlu'nun ise televizyondaki konuşması nedeniyle manevi tazminat davası açtı.

Abone ol

ANKARA - Başbakan Erdoğan MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu hakkında manevi tazminat davası açtı.

Erdoğan'ın avukatları Fatih Şahin ve Muammer Cemaloğlu'nun açtığı davanın dilekçesinde, Bahçeli'nin dün yaptığı yazılı açıklamadan bölümlere yer verildi.

"Basın açıklamasında, siyasi eleştiri ötesinde, Başbakan Erdoğan'ı ağır biçimde suçlayıcı ve aşağılayıcı ifadelerin yer aldığı" savunulan dilekçede, "açıklamanın, PKK'nın son terör saldırıları nedenine dayandırılmakla birlikte, Başbakan Erdoğan'a karşı ağır ve inanılmaz ithamları da içerdiği" kaydedildi.

Dilekçede, "Davalının (Bahçeli), bu çirkin ve ağır iddia ve ithamları ile milli ve manevi değerler noktasında son derece duyarlı olan Türk toplumuna karşı müvekkilimin aşağılanmasını, müvekkilimin Türk toplumunun kin ve husumetine maruz kalmasını sağladığı açıktır" ifadesi kullanıldı ve Bahçeli'nin, eleştiri ve ifade özgürlüğü sınırlarını aştığına yer verildi. Dava, Ankara 23. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

Kılıçdaroğlu'na da dava açtı

Erdoğan, bir televizyon programında, "O e-muhtıra AKP'nin tekrar iktidara gelmesi için konmuştur oraya, mağdur edebiyatı için konmuştur oraya. Sayın Büyükanıt ile Sayın Erdoğan işbirliği yapmışlardır o olayda" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na manevi tazminat davası açtı.

Kılıçdaroğlu'nun iddialarının Başbakan Erdoğan'ı aşağılamaya yönelik olduğu kaydedilen dilekçede, "Müvekkilimin (Başbakan Erdoğan'ın) ülke çıkarları için değil, kendi özel çıkarları için kurumları kullandığını, onların itibarını sarsacak ilişkiler içinde olduğunu iddia etmek, açık bir hakaret oluşturur" denildi.

Dava, Ankara 19. Asliye Hukuk Mahkemesinde görülecek.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek