Ev tekstili, Ortadoğu’ya Diyarbakır’dan açılıyor

Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı, 6 Nisan’da TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açıyor.

Abone ol

İSTANBUL - Ortadoğu Ev Tekstili Fuarı, TÜYAP ve Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TETSİAD) işbirliğiyle 6-9 Nisan 2011 tarihleri arasında TÜYAP Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezi'nde düzenlenecek.

Ev tekstili sektöründen 70'in üzerinde firma ve firma temsilciliğinin katılacağı fuarda, firmalar, Ortadoğu ve Kafkasya'dan gelecek alıcılarla buluşacak. Nisan ayında yapılması dolayısıyla Ortadoğu'da oluşacak bahar ayı fırsatlarını değerlendirecek olan fuara, TÜYAP'tan Suriye, İran, Irak'tan alım heyetleri katılımı sağlanıyor.

TETSİAD Başkanı Yaşar Küçükçalık, fuara ilişkin bilgi vermek amacıyla düzenlenen basın toplantısında, 1980'li yıllarda 130 milyon dolarlık tekstil ihracatının, 2010 yılı verilerine göre 22 milyar dolara ulaştığını, ev tekstilinin 5 milyar dolarlık hacme sahip bulunduğunu anlatırken, sektörün 13-14 milyar dolarlık katma değer sağladığını, bunun 8 milyar dolarının iç piyasadan geldiğini kaydetti.

Diyarbakır'ın, bölgenin tekstil ihtiyacının karşılandığı "en önemli il" olduğunu dile getiren Küçükçalık, "Sınır ticaretini geliştirebilirsek, iç piyasadaki müşterilerle, oradaki müşterileri buluşturabilirsek bu fuar hedefine ulaşacak" dedi.

Ticaret gerilimden etkilenmiyor

 TÜYAP İcra Kurulu Başkanı Serdar Yalçın ise TÜYAP'ın Diyarbakır'da 2 yıldan bu yana düzenlediği tarım-hayvancılık, yapı, makine, otomotiv sektörlerindeki 12 adet fuara 450 binin üzerinde ziyaretçi ve 1.500 firma katılımı gerçekleştiğini kaydetti.

Soruları da yanıtlayan Yalçın, bölgedeki hareketliliğe rağmen ticaret yapanların korku ve tedirginlik içinde olmadığını gördüklerini ifade ederek, "gerilimin ticarete yansımadığını" söyledi.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı DSİ'den acele kamulaştırma kararı