Fenerbahçe Şampiyon

Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe, 18'inci lig şampiyonluğuna ulaştı.

Abone ol

SİVAS - Spor Toto Süper Lig'de 2010-2011 sezonunun son maçında Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe, 18. lig şampiyonluğuna ulaştı.

Spor Toto Süper Lig'in son haftasında deplasmanda Sivasspor'u 4-3 yenen Fenerbahçe, 2010-2011 sezonunu 82 puan ve averajla zirvede tamamlayarak şampiyon oldu.

Sezonun son haftasına, zirve için yarıştığı Trabzonspor ile aynı puanla (79 puan) ancak averaj üstünlüğüyle lider giren sarı-lacivertli ekip, Sivas deplasmanında da kazanarak şampiyonluğa ulaştı.

Sezonun ilk yarısında Sivas'ta Cumhuriyet Kupası'nı kaldıran Fenerbahçe, Sivasspor karşısında aldığı galibiyetle Spor Toto Süper Lig'de lig şampiyonluğuna ulaşarak Sivasta ikinci kez kupanın sahibi oldu.

Ligde 2005-2006 sezonunda ve geçen sezon son haftalarda aldığı beraberliklerle şampiyonluklar yitiren Fenerbahçe, bu sezon son haftada takılmadı.

Tüm Fenerbahçelilere armağan olsun

Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Ali Koç, "Şampiyonluk, tüyleri diken diken olan, gözleri dolan, kalbinde Fenerbahçe aşkı yaşayan tüm Fenerbahçelilere armağan olsun" dedi.

Koç maçın ardından yaptığı açıklamada, şampiyon oldukları için çok mutlu olduklarını belirterek, "18 maçta 17 galibiyet, kafa kafaya biten bir lig. Bundan dolayı Trabzonspor'u da tebrik ediyorum. Ne mutlu ki şampiyon olduk, bana göre adalet tecelli etti" diye konuştu.

Fenerbahçe'nin ligin ikinci yarısında muhteşem bir takım oyunu oynadığını, muhteşem bir performans gösterdiğini ifade eden Koç, takımın birbirine inandığını, takım olduğunu, futbolcusuyla, teknik heyetiyle, yönetimiyle, taraftarlarıyla camia olarak tek vücut olduklarını söyledi.

Kutlama bugün

Fenerbahçe, kazandığı 18. lig şampiyonluğunu bugün Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda düzenlenecek törenle kutlayacak.

Sarı-lacivertli kulüpten yapılan açıklamada, saat 20.30'da başlayacak kutlama töreninin biletleri Biletix şubeleri, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı Maraton ve Suadiye Fenerium mağazaları ile Erenköy'deki Fenerium TIR'ından 5 TL'ye satışa sunuldu.

Kutlamalar için 2010-2011 sezonu kombine kartlarının geçerli olacağı, stadın kapılarının saat 18.00'den itibaren biletli ve kombine kartlı taraftarlar için açılacağı kaydedildi.

Galatasaray'ı geçti

Şampiyonluk sayısını bu akşam 18'e çıkararak, Galatasaray'ı (17) geride bırakan Fenerbahçe, Alex de Souza'nın "Gol Kralı" olmasıyla, ezeli rakibini bu alanda da geçti.

Ligin en çok gol atan toplam 36 futbolcusu, 15 ayrı takımdan çıkarken, Fenerbahçe 15 kez bu unvana sahip futbolcuyu kadrosunda bulundurdu ve 14 kezle Galatasaray ile paylaştığı rekoru tek başına eline geçirdi.

Şampiyonluk yaşayan diğer takımlardan Beşiktaş, Trabzonspor ve Bursaspor ise 3'er kez ligin en çok gol atan futbolcusunu kadrosunda barındırdı.

Bunun yanı sıra Samsunspor, Eskişehirspor ve Ankaragücü 3'er, Adanaspor ve Kayserispor 2'şer, Ankara Demirspor, Göztepe, Altay, Sakaryaspor ve Konyaspor da 1'er kez "Gol Kralı" çıkardı.

Sarı-lacivertli takımı 4 yıl sonra mutlu sona ulaştıran Aykut Kocaman, aynı zamanda ligin 53 yıllık tarihinde şampiyonluk yaşayan 8. Türk teknik adam oldu.

Ligde daha önce Türk teknik adamlardan Ahmet Suat Özyazıcı ve Fatih Terim 4'er, Mustafa Denizli 3, Gündüz Kılıç ve Özkan Sümer 2'şer, Cevat Güler ve Ertuğrul Sağlam da birer kez takımlarının başında şampiyonluk görmüştü.

Fenerbahçe, 1984-85 sezonundan sonra ikinci kez averajla şampiyonluğa ulaşırken, Trabzonspor ise ilk kez averajla şampiyonluk kaptırdı.

Sarı-lacivertli ekip, 1984-85 sezonunda Beşiktaş ile birlikte sezonu 50'şer puanla kapatırken, ezeli rakibine göre genel averajı 10 gol daha iyi olduğu için mutlu sona ulaşmıştı.

Şampiyonlar Ligi'ne katılacak

Fenerbahçe, nefes nefese geçen şampiyonluk yarışında Trabzonspor'u averajla geride bırakırken, "Devler Ligi" biletini de cebine koydu.

Fenerbahçe, yeni sezonda Avrupa'nın kulüpler bazında en büyük organizasyonu olan UEFA Avrupa Şampiyonlar Ligi'ne grup aşamasından katılacak. Fenerbahçe, grubundaki ilk maçını 13 veya 14 Eylül'de oynayacak.

Şampiyonluğu averajla Fenerbahçe'ye kaptıran Trabzonspor ise "Devler Ligi"ne girebilmek için iki ön eleme turu oynayacak.

Bordo-mavili ekip, 3. ön eleme ve play-off turunu geçmesi durumunda Fenerbahçe ile birlikte Türkiye'yi UEFA Şampiyonlar Ligi'nde temsil etme hakkını kazanacak. Üçüncü ön eleme turundaki ilk maçlar 26-27 Temmuz, rövanş maçları ise 2-3 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

Trabzonspor'un, UEFA Şampiyonlar Ligi eleme turlarını geçememesi durumunda, yeni sezonda yoluna UEFA Avrupa Ligi'nden devam etme şansı da bulunuyor.

70 milyon lira kazanacak

Serdal Kalaycı - Spor Toto Süper Lig'de elde ettiği şampiyonluk, Fenerbahçe'ye yaklaşık 70 milyon liralık bir gelir kazandıracak.

Sarı-lacivertli ekibin sezonu tamamladığı 28 kişilik kadrodan sadece 6'sı daha önce Fenerbahçe formasıyla ligde şampiyonluk görürken, geride kalan 22 oyuncu ilk kez bu başarının içinde yer aldı.

Semih, Volkan Demirel, Selçuk, Alex, Lugano ve Uğur Fenerbahçe formasıyla daha önce de şampiyonluk yaşarken, Gökhan Gönül, Emre, Güiza, Mehmet Topuz, Andre Santos, Özer, Bilica, Cristian, Niang, Dia, Stoch, Yobo, Caner, Bekir, İlhan, genç futbolcular Gökay, Okan, Hasan, Berk ve kaleciler Mert, Ertuğrul ile Serkan ilk kez şampiyonluk gören isimler oldu.

Fenerbahçe Futbol Takımı, kulüp başkanı Aziz Yıldırım döneminde ligde 5. kez şampiyon oldu.

Fenerbahçe Kulübü'ne ilk kez 1997-1998 sezonunun ortasında, 15 Şubat 1998'deki genel kurulda başkan seçilerek, 14. sezonu geride bırakan Aziz Yıldırım, bugüne dek 5 şampiyonluk sevinci yaşadı.

Trafik kilitlendi, taraftarlar Cadde'ye çıktı

Karşılaşmanın bitiş düdüğünün ardından başta Bağdat Caddesi olmak üzere İstanbul'un çeşitli yerlerinde sokaklara çıkan taraftarlar, şampiyonluğu doyasıya kutladı.

Gündüz saatlerinden itibaren İstanbul'un çeşitli semtlerinden ve İstanbul dışından Bağdat Caddesi'ne gelen taraftarlar, bayraklar sallayıp, meşaleler yakıp, havai fişekler atarken, araçlarıyla caddeye gelenler de trafiğin tamamen kilitlenmesine neden oldu.

Özellikle Caddebostan'da yoğunlaşan taraftarlar, yolu kapatıp "Şampiyon Fener" diye tezahüratlar yaparken, evlerinden bayraklar sallayan Bağdat Caddesi sakinleri de taraftarların coşkusuna katıldı. Bu sırada caddede bulunan araçları sallayan taraftarlar, şampiyonluk sevincini korna çalan araç sahipleriyle birlikte yaşadı.

Bağdat Caddesi'ndeki kafe ve barlarda karşılaşmayı izleyen taraftarlar, Fenerbahçe'nin her golünden sonra dışarı çıkıp meşaleler yakarak tezahüratlar yaptı. Kafe ve barlarda yer bulamayan taraftarlarsa sokakta maçı izledi.

Şampanyayla karşılandılar

Sabiha Gökçen Havalimanı Özel Genel Havacılık Terminaline özel uçakla gelen Sarı - Lacivertli kafileyi, burada personel şampanyayla karşıladı. Başkan Aziz Yıldırım ve yöneticiler, futbolcular ve teknik heyeti alkışlarla havalimanından uğurladı.

Terminalin çıkışında Fenerbahçeli oyuncular, kendilerini bekleyen basın mensuplarını görünce, "Şampiyon Fenerbahçe" tezahüratı yaparak takım otobüsüne doğru yöneldiler.

Havalimanında güvenlik önlemi alan polis, Fenerbahçe'nin geldiği terminal çıkışına taraftarları yaklaştırmadı. Terminalin çıkışında meşaleler yakarak bekleyen taraftarlar, takım otobüsü alandan ayrılırken, polis barikatını aşarak otobüsün yanına geldi. Taraftarlar, "İşte Şampiyon, İşte Taraftar" sloganları attı. Kafileyi taşıyan otübüs, yoğun taraftar grubu arasında güçlükle ilerledi.

Öte yandan, Fenerbahçeli futbolcuların üzerlerinde, önünde "Biz bize yeteriz, çünkü Fenerbahçeliyiz" arkasında ise "Şampiyon Fenerbahçe" yazılı tişörtler giydiği görüldü.

Sarı-lacivertli taraftarlar, Bağdat Caddesi'nin yanı sıra Taksim ve Kadıköy'de de şampiyonluk kutlamaları yaptı.

Bayraklarla Taksim'deki Atatürk Anıtı'nın çevresinde toplanan sarı-lacivertli taraftarlar, meşaleler yakıp şampiyonluk şarkıları söyledi.

Aykut Kocaman mutlu

Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman, şampiyonlukların zor kazanıldığını, ancak bu sezon elde ettikleri şampiyonluğun kendileri için daha zor olduğunu belirterek, "Doya doya söyleyebiliriz, şampiyon olduk" dedi.

Kocaman, Sivasspor'u 4-3 yenerek şampiyonluğa ulaştıkları maçın ardından düzenlenen basın toplantısında, şampiyonluğu değerlendirdi.

Fenerbahçe'nin 10 yıldır ligin en hakim takımı olduğunu, şampiyonluk gelmeyen 4 yılın ardından bir sene daha beklemenin sarı-lacivertli ekip için kolay olmayacağını anlatarak şunları söyledi:

"Tamamen kazanmak zorunda olduğumuz bir maçtı. Kazandık ve doya doya söylemek gerekiyor. Büyük bir mutlulukla söylemek gerekiyor. Şampiyonlukların hepsi zorludur. Bizim için biraz daha zorlu geçti. Doya doya söyleyebiliriz, şampiyon olduk. Bütün Fenerbahçelilere kutlu olsun."

Borsa günü düşüşle tamamladı Kestelli'den "yapısal reform" uyarısı BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Martı'nın CEO'su UKOME toplantısına alınmadı