FNSS, know-how içeren ihracata başladı

Türkiye'nin en büyük savunma sistemi ihracatçılarından FNSS, Malezya silahlı kuvvetlerine sistem geliştirme, tasarım, üretim, lojistik desteği veriyor. FNSS Program Direktörü Ceyhun Süer, know-how satışının da gündemde olduğunu dile getirdi

Abone ol

MEHMET KAYA

ANKARA - Zırhlı kara araçları üreticisi FNSS, savunma sanayiinde Türkiye’nin en büyük sistem ihraçlarından biri olan Malezya’ya 8x8 zırhlı kara araçları programında teslimatlara başladı. DÜNYA’ya açıklamalarda bulunan FNSS Program Direktörü Ceyhun Süer, know-how içermesi nedeniyle projeye büyük önem verdiklerini kaydetti.

FNSS ile Malezya DRB Hicom Defens Technologies Sdn. Bhd. (DEFTECH) arasında 2011’de başlayan program çerçevesinde ilk 12 adet 8x8 lastik tekerlekli AV-8 zırhlı muharebe aracı teslim edildi. FNSS’den yapılan açıklamada, Malezya’nın Pekan şehrinde bulunan DEFTECH üretim tesislerinde, 6 Aralık günü yapılan törene Malezya Başbakanı Dato’ Sri Mohd Najib Bin Tun Haji Abdul Razak, Kara Kuvvetleri Komutanı General Datuk Raja Mohamed Affandi bin Raja Mohamed Noor’un da katıldığı belirtildi.

FNSS’in, program kapsamında Malezya Silahlı Kuvvetleri için 12 değişik konfigürasyonda 257 adet 8x8 Tekerlekli Zırhlı Muharebe Aracının (AV-8) geliştirilmesi, üretimi ve teknoloji tansferini üstlendiği kaydedildi. Proje ilk ilan edildiğinde FNSS’in toplam üstlenimi 559 milyon dolar olarak açıklanmıştı.

FNSS’nin PARS 8x8 aracı temel alınarak, Malezya silahlı kuvetlerinin ihtiyaçlarına göre geliştirilen AV-8’in son montajının Malezya’da olacağı ve FNSS’in sistem entegratörü olarak araç gövdesi, bazı zırhlı plakaların üretilerek gönderimi, diğer sistemlerin tedarikinden sorumlu olduğu kaydedildi. FNSS Program Direktörü Ceyhun Süer, Malezya’ya bu kapsamda sistem geliştirme, tasarım, üretim, lojistik destek eğitimleri verildiğini ve know-how satışının da sözkonusu olduğunu belirtti. Bu açıdan FNSS için önemli bir adım olduğunu belirten Süer, proje kapsamındaki teslimatların 2018 sonuna kadar tamamlanmasının planlandığını kaydetti.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz