Fon akışı % 4'ün üstünde büyüme gösteriyor

Halkbank Genel Müdürü Aslan, Türkiye'ye yönelik fon akışının devam ettiğini, bunun 2012'de yüzde 4'ün üzerinde bir büyümenin göstergesi olduğunu kaydetti.

Abone ol
DENİZLİ - Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan, 2012'nin iki ayında fon akışlarının devam ettiğini belirterek, "Bu, Türkiye ekonomisinin 2012'de yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme sağlayacağını bizlere gösteriyor" dedi.
Süleyman Aslan, Halkbank ve Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) tarafından düzenlenen "Üreten Türkiye Buluşmaları" konulu toplantıda, 2011 yılında KOBİ kredilerini de içeren ticari kredileri, bir önceki yıla göre yüzde 25,3 artırdıklarını söyledi.
Aslan, Halkbank'ın Türkiye ekonomisine olan güveninin tam olduğunu vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Türkiye'nin geleceği çok parlak. Çünkü iş yapmayı bilen, küresel ölçekte rekabet edebilen bir nüfusumuz var. Yatırımcı iştahımız çok güçlü. Türkiye'nin en büyük sorun olarak tartışılan cari açık, yatırımcı ruhunun yansımasıdır. Ara malı, yatırım malı ithalatına bakıyoruz, asıl sıkıntıyı ara malı ithalatı oluşturmakta. Dolayısıyla bu, geçici bir süreçtir. Geleceğin dünyasında gelişmekte olan Çin, Hindistan, Rusya, Brezilya, Malezya, Endonezya ve Meksika gibi ülkeler, daha önemli hale gelecek."
Süleyman Aslan, Halkbank olarak yurt dışı erişimlerini ve imkanlarını çeşitlendirme gayreti içerisinde olduklarını dile getirerek, "Türkiye'nin dıştan kaynak temin etme noktasında bir zorlukla karşılaşacağını düşünmüyorum. Yılın ilk çeyreğinin 3'te 2'sini tamamladık. Şu an itibarıyla gördüğümüz, fon akışları hala devam ediyor. Bu, Türkiye ekonomisinin 2012'de yüzde 4'ün üzerinde bir büyüme sağlayacağını bizlere gösteriyor" diye konuştu.
DENİB Başkanı Süleyman Kocasert ise tekstil ve konfeksiyon sektörüyle öne çıkan Denizli'nin, ekonomi alanındaki etkinliğini gün geçtikçe artırdığını belirterek, şunları söyledi:
"DENİB olarak 1,7 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Şu an Türkiye ihracatından aldığımız pay, yüzde 2. 2023'te bu rakamı 12,5 milyar dolara çıkarıp, ihracattan yüzde 2,5 pay almayı hedefliyoruz. Denizli, bugüne kadar elde ettiği başarıyı, daha çok üreterek elde etti. Bundan sonraki süreçte projelerimizin daha fazla yenilik ve tasarım içermesi gerektiğine inanıyoruz. Bu kapsamda başlattığımız 'Made By Denizli' markasına ilişkin çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor."
Toplantıya Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Tekstil ve Giyim Sanayicileri Derneği (DETGİS) Başkanı İsa Dal ve ihracatçılar katıldı.
4 ilde sahte altın operasyonu: Piyasa değeri 50 milyon TL Kamu ihalelerine yönelik düzenleme Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Korhan Berzeg'in ölüm nedeni belli oldu mu? Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında bir kişi daha gözaltına alındı Son bir haftada 1 milyon 968 bin 551 araç denetlendi