Fransa için tüm ışıklar yeşil

Ekonomi ilk çeyrekte yüzde 1 büyüdü; Maliye Bakanı "Tüm ışıklar yeşil" dedi.

Abone ol

PARİS - Fransa ekonomisi, yılın ilk çeyreğinde, bir önceki çeyreğe göre yüzde 1 oranında büyüme kaydetti.

Fransa İstatistik Ofisi'nin verilerine göre, ülkenin ekonomik büyümesi, tüketici harcamalarında ve kurumsal yatırımlardaki artışın etkisiyle yılın ilk çeyreğinde hız kazandı. 

Geçen yılın son çeyreğinde yüzde 0,3 büyüyen ülke ekonomisi, bu yılın ilk çeyreğinde geçen yılın son çeyreğine göre yüzde 1 oranında büyüme kaydetti. Insee'nin mart ayında açıkladığı tahminlerde, ülkenin gayri safi yurt içi hasılasının (GSYH) yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,6 büyümesinin beklendiği belirtilmişti.

Fransız Hükümeti, bu yılın tamamında ise ekonominin yüzde 2 oranında büyüyeceğini öngörüyor.

Daha önce gayri safi yurt içi hasılaya (GSYH) oranı yüzde 7 olarak açıklanan 2010 yılı bütçe açığı tahmini yüzde 7,1, yüzde 81,7 olarak açıklanan kamu açığı tahmini de yüzde 82,3 olarak revize edildi.

Öte yandan, bir açıklama yapan Fransa Maliye Bakanı Christine Lagarde, Fransız ekonomisinin yılın ilk çeyreğinde yüzde 1 büyüdüğünü belirterek, bunun 2006 yılı ikinci çeyreğinden bu yana görülen en güçlü büyüme olduğunu bildirdi.

"Tüm ışıklar yeşil" diyen Lagarde, açıklanan büyüme verisinin, Fransız ekonomisi için çok iyi bir haber olduğunu ifade ederek, hükümetin 2011 yılının tamamı için yüzde 2 olan tahmininin yakalanacağına olan inancını dile getirdi.

Lagarde, ilk çeyrekte özel sektör yatırımlarının yüzde 0,7 arttığını kaydederek, tüketimin sağlam olduğunu ve ilk çeyrekte 50 binden fazla istihdam yaratıldığını tahmin ettiklerini belirtti.

Dikkat! İstanbul'da toplu taşımaya kısıtlama getirildi Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi 1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı