Garanti'den 10 yıl vadeli eurobond ihracı

Garanti Bankası, 1997'den sonraki ilk ve Türkiye'nin ilk 10 yıl vadeli Eurobond ihracını gerçekleştirdi.

Abone ol

İSTANBUL - Garanti Bankası, 1997'den sonraki ilk ve Türkiye'nin ilk 10 yıl vadeli Eurobond ihracını gerçekleştirdi.

Garanti Bankası'nca yapılan açıklamaya göre tahviller, gelen yoğun yatırımcı ilgisine cevap vermek amacıyla iki ayrı dilimde ihraç edildi. 5 yıl değişken faizli tahviller, benzer vadelerde işlem gören diğer Türk banka tahvillerine göre daha düşük risk primiyle fiyatlandırılırken, tüm Orta ve Doğu Avrupa'dan bu yıl içerisinde ihraç edilen ABD Doları cinsinden ilk değişken faizli Eurobond olma özelliğine sahip bulunuyor.

10 yıl vadeli dilimle ihraç edilen tahviller ise Türkiye Cumhuriyeti Hazinesi haricinde özel bir kuruluşun Türkiye'den ihraç ettiği en uzun vadeli Eurobond borçlanması olma özelliğini taşıyor.

Tutarı 300 milyon ABD Doları olan 5 yıl vadeli tahvillerin faiz getirisi 3 aylık Libor Yüzde 2,5 olarak belirlenirken; tutarı 500 milyon ABD Doları olan 10 yıl vadeli tahvillerin faiz getirisi ise yüzde 6,375 (kupon faizi yüzde 6,25) oldu.

İşlem "doğrudan ihraç" modeliyle SPK'ya kayıtlı olarak yapıldı. Tahvillerin tamamının satışı SPK'nın izni kapsamında yurt dışında gerçekleştirildi. Tahvillere, Moody's tarafından "Ba1", Fitch tarafından "BBB-" kredi derecesi verildi.

İşlemin düzenleyici bankaları Deutsche Bank AG- London Branch, Goldman Sachs International, J.P. Morgan Securities Ltd. ve Standard Chartered Bank olurken, Banco Bilbao Vizcaya Argentaria, S.A. da konsorsiyum üyesi olarak işlemde yer aldı. İşlem, düzenleyici bankalar eşliğinde çıkılan Avrupa ve ABD'yi kapsayan roadshow sonrasında fiyatlandı.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz