Garanti'den Altın Bonus

Garanti Bankası ve Atasay Kuyumculuk işbirliğiyle hazırlanan Altın Bonus'la müşteriler altın biriktirecek.

Abone ol

İSTANBUL - Garanti Bankası ve Atasay Kuyumculuk, altın biriktiren kredi kartı Altın Bonus'u sundu.

Garanti Ödeme Sistemleri Genel Müdürü Mehmet Sezgin, Garanti Bankasının Atasay işbirliği ile geliştirdiği yeni kredi kartının tanıtıldığı basın toplantısında yaptığı konuşmada, Garanti Bankasının yenilikçi, günün koşullarına uygun ürünler geliştirdiğini, Türkiye'deki rakiplerinin nakit ve kayıt dışı ekonomi olduğunu ifade etti.

Türkiye'de 5 bin ton civarında altının yastık altında olduğunun tahmin edildiğini söyleyen Sezgin, altının hala Türkiye'nin en çok tercih edilen yatırım araçlarından biri olduğunu, bankacılık sisteminin de altını yeni keşfetmeye başladığını ifade etti.

Sezgin, geleneksel kesimin yatırım aracı olduğu düşünülen altının, bugün modern kesimin de ilgisini çektiğini anlattı.

Altın biriktirmenin yıllardır yapıldığını anımsatan Sezgin, Garanti Bankası ve Atasay olarak harcarken birikim yaptırmaya yöneltmek, hem de altını atıl durumdan çıkartmaya özendirmek için son derece önemli bir ürün yarattıklarını, ülke ekonomisi için fayda yaratacak Altın Bonus'u Türk toplumunun seveceğinden şüpheleri olmadığını söyledi.

Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Sezgin, bugün 6 bankanın 10 milyon Bonus müşterisi bulunduğunu belirterek, Altın Bonus'u ayrı bir kart olarak tasarladıklarını, bu kartı kullanan müşterilerinin tamamen altın biriktirme üzerine yoğunlaşacağını ifade etti.

Sezgin, ayda ortalama 500 liralık harcama yapıldığı takdirde 2,5 ayda bir yarım gram külçe altın sahibi olunabileceğini, bunun harcamalara göre de değişebileceğini anlattı.

Atasay Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Kamer ise altın biriktiren kredi kartı üzerinde yaklaşık 2 yıldır düşündüklerini belirterek, düşüncelerini Garanti Bankası ile hayata geçirdiklerini anlattı.

Altın Bonus'un Türkiye'deki kredi kartı kullanım alışkanlığını değiştireceğine inandığını ifade eden Kamer, kartın en çok tercih edilen kartlar arasında yer alacağını söyledi.

Kartın kullanıcılarına harcarken birikim yapabilme şansı tanıdığını belirten Kamer, aynı zamanda kuyumcuya gitmeden otomatik alım talimatıyla altın alınabildiğini de kaydetti.

Yaptıkları bir hesaplamaya göre 18 yıl önce her ay 50 dolar tutarında altın alan bir kimsenin bugün sadece altının getirisiyle 47 bin lira birikime sahip olabileceğini, bunun da bir çocuğun üniversite ihtiyaçlarını karşılayabileceğini anlatan Kamer, "Anadolu'da kredi kartı kullanımı çok yaygın değil. Biz o kesimi de hedefliyoruz. Onların altına daha fazla itibar ettiklerini biliyoruz. Özellikle kadınlar altını önemser, çocuklarının ve kendisinin güvencesi olarak görür" dedi.

Türk halkı altınlarını krizde harcadı

Cihan Kamer, 2008 ve 2009 yıllarındaki ekonomik durgunluk döneminde Türk halkının biriktirdiği altınların bir kısmını ya da tamamını satmak suretiyle ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek, konuya ilişkin bir soruyu şöyle yanıtladı:

"Atasay Türkiye'nin en büyük külçe altın ihracatçılarından biri. Geçtiğimiz üç yıl içinde Anadolu'dan hurda diye tabir edilen altınlardan inanılmaz oranda geldi. Bunlar Türkiye'de rafine edilerek dünyaya külçe altın olarak ihraç edildi. Bu olay şu anda durdu. Biz, birçok ekonomik gelişmeyi daha önceden hissedebiliyoruz. Bugün artık hanımlar yavaş yavaş aileye verdiği altınları geri istiyorlar."

Altın satışlarının, fiyat artışına bağlı olup olmadığının sorulmasını üzerine Kamer, satışların ekonomik krizle alakalı olduğunu, insanların bu birikimleriyle acil ihtiyaçlarını karşılayabildiğini söyledi.

Kamer, altın fiyatlarının önümüzdeki dönemdeki seyrine ilişkin ise bu konuda öngörüde bulunmanın zor olacağını dile getirdi.

İlk yıl için 300 bin Altın Bonus kart hedeflendiğini bildiren Kamer, önümüzdeki 3-5 yıllık süreçte çok daha iyi noktalara gelebileceğini kaydetti.

Altın Bonus

Toplantıda verilen bilgiye göre Altın Bonus kredi kartı yurt içinde ve yurt dışında yapılan harcamaların karşılığında altın kazandırıyor. Kazanılan altınlar 0,5 grama ulaştığında (yaklaşık 28 lira) Atasay'ın Türkiye çapındaki mağazalarından ve yetkili bayilerinden alınabiliyor. Otomatik ödeme talimatıyla her ay belli tutar karşılığı altın satın alınmasına da olanak tanıyan Altın Bonus kart, Bonus Card'ın tüm özelliklerine sahip bulunuyor.

Bu arada Altın Bonus Card sahipleri 31 Temmuz 2010'a kadar Bonus üye iş yerlerinden yapacakları toplam 150 lira tutarındaki alışveriş karşılığında "Atakulche" kazanacak.

Katar'da Hamas'la kritik görüşme Mete Gazoz Avrupa şampiyonu! Adana ve Hatay’ı sağanak vurdu Türk iş dünyasının acı kaybı MHP, Kızılcahamam'da kampa giriyor