Garbis Keşişoğlu’na TGC’den ödül

DÜNYA yazarı Garbis Keşişoğlu, ‘Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Abone ol

SERCAN AKINCI

İSTANBUL- Gazeteniz DÜNYA’nın yazarı Garbis Keşişoğlu, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin (TGC) dağıttığı ‘Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Medya konusunda makaleler yazan Keşişoğlu, Türk yayın organlarının yurtdışında faaliyete başlamasını sağlayanlar arasında bulunuyor.

TGC tarafından her yıl meslekte 50 yılını doldurmuş, 70 yaşından gün almış ve aktif gazetecilik hayatına devam edenlere verilen ödülü bu yıl 21 gazeteci paylaştı. Ödül töreninde konuşan TGC Başkanı Turgay Olcayto, Burhan Felek’in Türk gazeteciliği için çok önemli olduğunu söyledi. Bugün içinden geçilen sürece benzer olarak Felek’in de sıkıyönetimler, darbeler gördüğünü ifade eden Olcayto, bu süreçlerde Cemiyet’in zarar görmemesi için çalıştığını ve ayakta tuttuğunu dile getirdi.

Türkiye’de hızlı değişen gündeme alışıldığını savunan Olcayto, “Fakat bir sabah bir kalkıyorsunuz internet filan çalışmıyor, haber alamıyoruz. Halkın haber alma hakkı ortadan kalkmış durumda. Bir de Cumhuriyet gazetesine yapılanlar ortada bu durumda başka şeylerden konuşmak mümkün değil” dedi. Ödülü kazananları tebrik eden Olcayto, ödüle layık görülenlerin 89 başvuru arasından seçildiğini bildirdi.

"Gazeteciliğin geleceği parlak herkes Cemiyet’e üye olmalı"

Olcayto’nun konuşmasının ardından geçilen ödül töreninde Garbis Keşişoğlu’nun ödülünü TGC Onur Kurulu Başkanı Doğan Hızlan takdim etti. Ödülle ilgili duygularını paylaşan Keşişoğlu, kendisini ödüle layık gören jüri üyelerine teşekkür etti.

Gazeteciliğin geleceğinin parlak olduğunu dile getiren Keşişoğlu, şöyle devam etti:

“Gazetecilik ölmeyecek, daha da önem kazanacak. Dijital dünyada da gazetecilerin önemi artıyor. Önemli olan içerik üretmek. Bunun için gazetecilere ihtiyaç var. Gelecek parlak. Hayatımızın her alanında cep telefonu var. Haberi oradan takip ediyoruz. Mecralar çeşitleniyor ama oradaki içeriği kim üretecek. Artık kimse bayat haber okumak istemiyor. Türkiye’de durum biraz farklı. Gazeteler arasında rekabet yok. Dijitalleşmede atılım yapacak imkanları, istekleri yok. Ayrıca yerel gazetelerin desteklenmesi lazım. Yoksa bir yere varılmaz.”

TGC’nin de zor bir dönemden geçtiğini belirten Garbis Keşişoğlu, büyük grupların Cemiyet’e destek vermesi gerektiği vurguladı. Tüm gazetecileri Cemiyet’e üye olmaya davet eden Keşişoğlu, “Marifetmiş gibi bazıları ‘ben oraya üye değilim diyor’ açık açık. Burası güçlenirse gazeteciler daha özgür olur” diye konuştu.

Ödüle 21 kişi layık görüldü

Bir dönem Türkiye Gazeteciler Cemiyeti’nin başkanlığını da yapan Burhan Felek’in anısına 1983 yılından bu yana verilen ‘Burhan Felek Basın Hizmet Ödülü’ne
bu yıl Garbis Keşişoğlu ile birlikte 21 kişi layık görüldü.

Ödül alanlar diğer isimler şöyle: K. Ali Baransel, Ali İsmet Tongo, Atilla Gökçe, Ayhan Fırıldak, Ayşegül Dora, Deniz Banoğlu, Ergun Çağatay, Erkut Can, Erol Nural, Ertuğrul Akbay, Feyza Algan, Güven Taner, Kurtar Çakın, Mehmet Metin Özyıldırım, Nahit Duru, Seçkin Türesay, Selim Esen, Seraceddin Zıddıoğlu, Şekip Gümüşkanatlı, Şükran Soner.

Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak