Gayrimenkule 5 yılda 2 milyar euro yatıracaklar

Altyapı sektöründe dünyada faaliyet gösteren DIK, Timur Gayrimenkul ile ortaklığı seçerek Türk gayrimenkul sektörüne girdi.

Abone ol

İSTANBUL - Türk gayrimenkul sektörüne Timur Gayrimenkul ile giren Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK), yeni ortaklıkla 5 yıl içerisinde 2 milyar euro yatırım yapacak.

Deutsche Infrastruktur Kapital (DIK) Türkiye Yönetim Kurulu Üyesi ve Timur Gayrimenkul Genel Müdürü Erden Timur, yeni ortaklığın Türk gayrimenkul sektörü için büyük önem taşıdığını belirtti.

Timur, DIK Türkiye'nin, Timur ve DIK Almanya'nın yüzde 50-50 ortak girişimi olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"DIK Almanya'nın altyapı ve gayrimenkul alanlarında proje geliştirilmesine dair uzun yıllara dayanan uzmanlığı, Timur'un kendi alanındaki kuralları değiştiren farklı vizyonunun yaratacağı sinerjinin, sonuçlarını ileriki günlerde hep birlikte görüyor olacağız. Bu ortaklıkla birlikte DIK ve Timur Gayrimenkul, Türkiye'nin gayrimenkul sektörüne 5 yıl içerisinde 2 milyar euro yatırım yapacak.

Sizlerin de çok iyi bildiği gibi 2 milyar euro, Türk gayrimenkul sektörü için çok önemli bir rakam ve büyük bir yatırım. Timur olarak bu önemli fonun aktarılacağı projeleri üretme ve başarıyla sonuçlandırma sorumluluğunu taşıyoruz. Projelerin yüzde 65'lere kadar kısmını şirketimizin kendi fonlarıyla, yani öz sermayemiz ile finanse ediyor olacağız."

Erden Timur, DIK Türkiye'nin, DIK ve Timur ortaklığında Türkiye pazarında konut, ofis, konut ve ofis projeleri kapsamında perakende satış alanları ve otopark yatırımları gerçekleştireceğini bildirdi.

Yeni ortaklığın ilk projesi Nef Flats 163 Levent

Timur, nitelikli projeler üretmek için yola çıktıklarını, bu anlamda yeni ortaklıklarının ilk projesi olan NEF Flats 163 Levent'in, aynı zamanda NEF İstanbul Flats konseptinin de ilk projesi olduğunu ifade etti.

İstanbul Flats konseptinin, şehir merkezinde çalışan ve 2 bin ile 3 bin lira  arası maaş alan profesyonellerin yine şehir merkezinde ödeyebilecekleri kira bedelleri ile oturabilecekleri nitelikli projeleri kapsadığını anlatan Timur, 1,5 yıldır projenin hedef kitlesini yakından tanımak ve onların ihtiyaç ve beklentilerini öğrenmek için kapsamlı araştırmalar yaptıklarını ve çarpıcı sonuçlarla karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Nef Flats 163 Levent projesi ile ilgili olarak Timur, "Konum itibarıyla Taksim-Maslak hattında çalışan genç profesyonellerden oluşan 950 bin kişilik hedef kitlesinin 900 ile bin 300 lira kira ödediklerini gördük. Bu yönde yaptığımız araştırmalar sonucunda vardığımız sonuçlar doğrultusunda hayata geçireceğimiz yeni projemizi Kanyon'a 900 metre cazip lokasyonuyla, Kağıthane'de, Talat Paşa Caddesi üzerinde ve yüzde 95'i 1 1, yüzde 5'i 2 1 dairelerden oluşan, hacimsel daire mantığı güdülerek brüt 4 metre ila brüt 6 metre tavan yüksekliğine sahip dairelere yer vererek, toplam 131 metre yükseklikte sıra dışı bir proje olarak hayata geçiriyoruz" diye konuştu.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz