Genç girişimcilere ihtiyaç var

TOBB) Başkanı Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de her yıl istihdam nüfusuna katılan 750 bin kişiye iş bulabilmek girişimcilere ihtiyaç olduğunu belirtti.

Abone ol

NİĞDE - Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye'de her yıl 750 bin kişinin istihdam nüfusuna katıldığını, bu 750 bin kişiye iş bulabilmek için ülkenin girişimciye ihtiyacı olduğunu belirtti.

Hisarcıklıoğlu, Niğde Üniversitesinin mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın giderek değiştiğini, Niğde'deki üniversiteden mezun olan bir gencin Almanya'nın mühendisleriyle, Hindistan'ın yazılımcılarıyla veya Çin'in girişimcileriyle rekabet etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Küreselleşen dünyada Türkiye'nin en büyük ihtiyacının girişimciler olduğunu dile getiren Hisarcıklıoğlu, şunları söyledi:

"Bu ülkenin en büyük ihtiyacı genç girişimcilerdir. Türkiye'de her yıl 750 bin kişi istihdam nüfusuna katılıyor. Bu 750 bin kişiye her yıl iş bulmak zorundayız. Bununda tek bir formülü var. Bu da ülkenin girişimcisini arttırmakla mümkün olabilir. Onun için benim sizlerden ricam girişimci olmaya heveslenin. Girişimcilik bizlere göre bizim çağımıza göre daha da kolaylaştı. Eskiden girişimci olmak için ne lazımdı diye sorduğunuz zaman tek bir cevap vardı. Para lazımdı. Artık bu devirde paraya gerek yok. Başarılı olmak istiyorsanız 3 şey çok önemli. Hayal kurmaktan sakın vazgeçmeyin. Hayalinizi hedefe döndürün ve sakın hedefinizden de şaşmayın. Zaman zaman inişler çıkışlar olsa da hedefe ulaşmakta zaman zaman kaybetseniz de sakın çalışmaktan vazgeçmeyin."

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz