Genelkurmay: 20 terörist etkisiz hale getirildi

Genelkurmay Başkanlığından, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 13, Silopi ilçesinde 3 ve Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 4 olmak üzere 20 terörist etkisiz hale getirildiği bildirildi.

Abone ol

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde önemli yurt içi olaylara ilişkin bilgilere yer verildi.

Buna göre, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 9 Ocak Cumartesi günü 13 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Kurulan 4 barikat kaldırıldı,15 el yapımı patlayıcı imha edildi, bir kalaşnikof ve 9 fişek, 7 av tüfeği ve 294 fişek, 14 tabanca mermisi ve 2 akü ele geçirildi. Bu ilçede etkisiz hale getirilen terör örgütü mensuplarının sayısı 252'ye ulaştı.

Silopi'de de 6 Ocak Cumartesi günü 3 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyonda 20 el yapımı patlayıcı imha edildi, 4 kalaşnikof, bir tabanca ve 17 şarjör, bir el bombası, 12 roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 3 telsiz, bir gaz maskesi ve çok miktarda tıbbi malzeme ve ilaç ele geçirildi. Bu ilçedeki operasyonda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 122'ye çıktı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde de 4'ü 6 Ocak Cumartesi olmak üzere 74 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Operasyonda 4 barikat kaldırıldı ve 2 el yapımı patlayıcı imha edildi.

Cizre, Silopi ve Sur'daki operasyonlarda etkisiz hale getirilen teröristlerin sayısı 448'e yükseldi.

Dijital bankacılıkta trendler neler? Tasarruf finansmanı yüzde 100 büyüdü! Altyapı bulut hizmetleri 300 milyar dolara koşuyor 'İkinci el telefonda dünyadaki 1 trilyon dolarlık pazara açılacağız' 'Türkiye yat pazarı, 2030’a kadar yüzde 13.7 büyüyecek'