Genelkurmay'dan yalanlama

Gemnelkurmay Başkanlığı Yunanistan'ın taciz iddialarını yalanladı

Abone ol

ANKARA (A.A) - 02.09.2009 - Genelkurmay Başkanlığınca, Yunanistan tarafından gündeme getirilen "Yunanistan Olimpik Hava Yollarına ait bir uçağın Türk F-16'ları tarafından taciz edildiği iddialarının mesnetsiz ve doğru olmadığı" bildirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, "Yunanistan Olimpik Hava Yollarına ait OAL-983 sefer sayılı uçağın 31 Ağustos 2009'da Ege'nin Uluslararası Hava Sahası'nda seyrederken 14 bin feet irtifada 8 adet Türk F-16 uçağı tarafından taciz edildiği ve bir Türk uçağının söz konusu uçağın önünden 100 feet mesafeden geçtiğinin Yunanistan tarafından gündeme getirildiği" belirtildi.

Konu ile ilgili araştırma yapıldığı bildirilen bilgi notunda, şöyle denildi:

"Yapılan araştırmada Türk uçaklarının 6 bin feet irtifada Ege'nin Uluslararası Hava Sahası'nda radar kontrolünde eğitim uçuşu yaptığı belirlenmiştir. Türk uçaklarının Yunan uçağına yaklaştığı en yakın mesafenin 3 deniz mili olduğu tespit edilmiştir. Bu kapsamda Yunan iddialarının mesnetsiz ve doğru olmadığı görülmektedir."

BAT grubunun sigaraları bayilerde satılacak mı? Zamlı memur maaşı ne kadar olacak? İşte son durum... Türkiye Sigorta 3 milyar 527 milyon lira net kar elde etti Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Şırnak'ta askeri araç devrildi: Bir asker şehit, üç yaralı