Geri dönmek mümkün değil

AB Bakanı Çavuşoğlu, "Türkiye'nin artık ilerleme, kalkınma, demokrasi, hukuk ve özgürlüklerden taviz vermesi, bu yoldan geri dönmesi mümkün değil" dedi

Abone ol

ANKARA - Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Mevlüt Çavuşoğlu, "Bugün sadece Avrupa Günü'nü değil yüz milyonlarca insanın paylaştığı ortak değerleri, ortak idealleri ve ortak bir geleceği de kutluyoruz" dedi.

Çavuşoğlu, AB Türkiye Delegasyonu tarafından ATO Congresium’da düzenlenen, "Avrupa Caz Orkestrası 9 Mayıs Avrupa Günü Konseri"nin ardından düzenlenen resepsiyonda, Türkiye'de hükümetin 12 yıldan bu yana attığı kararlı adımlar sonucunda bugün hiç olmadığı kadar AB üyeliğine yakın bir noktaya gelindiğini ifade ederek, "Türkiye'nin artık ilerlemeden, kalkınmadan, demokrasiden, hukuk ve özgürlüklerden taviz vermesi, bu yoldan geriye dönmesi mümkün değildir" diye konuştu.

"Bugün sadece Avrupa Günü'nü değil yüz milyonlarca insanın paylaştığı ortak değerleri, ortak idealleri ve ortak bir geleceği de kutluyoruz" diyen Çavuşoğlu, bu ortak değerlerin farklılık içinde AB'nin temel ilkesi haline geldiğini vurguladı.

Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'nın açıkça vurguladığı gibi 2014 yılı Türkiye'de AB yılıdır. Üyelik sürecinde en çok önemli reformların gerçekleştirilmeye başladığı ve gerçekleştirileceği yıldır. Ne yazık ki üyelik sürecindeki kararlı tutumumuz ve yaptığımız tüm ilerlemeler, gerçekleştirdiğimiz tüm reformlar AB nezdinde yeterince karşılığını bulamamaktadır. Türkiye bugün sadece AB müktesebatının gerekliliğini yerine getirmekle meşgul olmamakta, aynı zamanda daha önce hiçbir ülkenin karşılaşmadığı şekilde siyasi blokajlarla ve önyargılarla mücadele etmek zorunda kalmaktadır."

"Reformları selamlamak istiyorum"

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Stefano Manservisi ise Türkiye'ye geleli bir hafta olduğunu anımsatarak, o günden bu yana katıldığı en büyük etkinlik olduğunu ifade etti.

"AB'nin perspektifi hiç şüphe yok ki Türkiye'de, hem Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının hem de hükümetinin isteyerek yapmış olduğu reformalara hem yön verdi hem de şekil verdi" diyen Manservisi, bu reformlar sayesinde son 15 yılda Türkiye'nin katılım müzakerelerine aday bir ülke haline geldiğine ve birçok reformun gerçekleştiğine dikkati çekti.

Manservisi, şunları söyledi:

"Bizler hem Türkiye'de hem AB içerisinde ileriye doğru olan yürüyüşümüzü devam ettirmek için azami çaba sarf etmek durumundayız. Hem Türkiye'de yaptıklarımızla hem AB de yaptıklarımızla hem de birlikte yaptıklarımızla bu seyahatimizi ileriye doğru götürmek durumundayız."

Resepsiyona, siyasi parti temsilcileri, büyükelçiler ve çok sayıda yabancı misyon temsilcisi katıldı.

1 Mayıs’ta 3 ilde raylı sistemler ücretsiz “Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak