Gezi Parkı'nda nefesler tutuldu

Gün içinde hükümet yetkililerinden gelen açıklamalar direnişçiler arasında müdahale beklentisi yarattı.

Abone ol

dunya.com - Gezi Parkı Direnişinin 17. gününde hükümet yetkililerinden ardı ardına gelen açıklamalar sonrasında protestocular Park'a polis müdahalesini beklemeye başladı.

Olayların infial yarattığı, direnişin dördüncü gününün ardından polis Taksim meydanından çekilmiş ancak önceki gün düzenlenen operasyonla meydana tekrar yerleşmişti.

AKM önünde bekleyen polisin pazartesi günü gerçekleştirdiği sert müdahalesinden sonra, Taksim dün sakin bir gün geçirmişti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sabrımızın sonuna geldik",  İçişleri Bakanı Muammer Güler'in "Gezi Parkı bu şekilde devam edemez" sözlerinin ardından eylemciler arasında müdahale yapılacağı izlenimi uyandı.

Başbakan ile görüşen heyet üyesi Bülent Peker de izlenimlerini aktardığı yazıda;
"Bunu çok üzülerek söylüyorum arkadaşlar. Bizzat birinci ağızdan verilen kesin bilgiye göre “24 saat içerisinde Gezi Parkı’na müdahale edilecek” ve park polis kontrolü altına alınacaktır." sözlerine yer verdi.

Başbakanla görüşen bir diğer isim Hülya Avşar da müdahale izlenimi aldığını, bekleyemez misiniz diye sorduğunu söyledi.

NTV yayınına çıkan İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ise Park için planlanmış bir müdahale olmadığını söylerken, tabi bu hiçbir zaman müdahale edilmeyecek anlamına gelmiyor diye konuştu.
 

AFAD duyurdu: Ege Denizi'nde peş peşe deprem Benzin ve motorin (mazot) litre fiyatı ne kadar, kaç TL? Ali Yerlikaya paylaştı: 3 ayrı suç örgütü çökertildi İzmir açıklarında 32'si çocuk 160 düzensiz göçmen yakalandı Emlak Konuttan 'Fikirtepe' açıklaması