Gıda etiketlerinde yeni düzenleme

Gıda maddelerinin etiketlerinde 'gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası'nın bulundurulması zorunlu bilgiler arasında yer alacak.

Abone ol

ANKARA - Gıda maddelerinin etiketinde bulundurulması zorunlu bilgiler arasında ''gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası veya kayıt tarihi ve numarası veya ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası'' da yer alacak.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının ''Türk Gıda Kodeksi Gıda Maddelerinin Genel Etiketleme ve Beslenme Yönünden Etiketleme Kuralları Tebliğinde Değişiklik Yapılması Hakkında Tebliği'' Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlandı.

Tebliğe göre, gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası, kayıt tarihi ve numarası veya ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası ''etiket üzerinde; onaya tabi olan gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası, kayda tabi olan gıda işletmesinin kayıt tarihi ve numarası, ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarasının belirtilmesi'' olarak tanımlandı.

Buna göre, gıda maddelerinin etiketinde bulundurulması zorunlu bilgiler arasında ''gıda işletmesinin onay tarihi ve numarası veya kayıt tarihi ve numarası veya ithal edilen gıda maddesinin ithal izin tarihi ve numarası'' yer alacak.

Gıda işletmecisi, ithal ettiği gıda maddesinin etiketinde ithalat kontrol belgesi tarihi ve sayısını 1 Aralık 2011 tarihine kadar kullanabilecek, etiketlerinde ithalat kontrol belgesi tarihi ve sayısı bulunan gıda maddeleri son tüketim tarihine kadar piyasada bulunabilecek.

Gümrük Genel Tebliği ile ek ve tadilleri yürürlükten kaldırıldı

Resmi Gazetenin bugünkü sayısında yayımlanan Gümrük Genel Tebliği ile de 5 Mayıs 2006 tarihli nihai kullanıma ilişkin Gümrük Genel Tebliği ile ek ve tadilleri yürürlükten kaldırıldı.

Söz konusu tebliğler bugünden itibaren yürürlüğe girdi.

“Toplu Sözleşme Kanunu’nda değişik yapılması gerekiyor” Hedef Holding, yatırım ve dijital bankacılıkta büyüyecek Batman'dan 41 ülkeye solunum cihazı ihracatı HT Solar, bu yıl Türkiye’de ilk kez esnek panel seri üretimine başlayacak Veysel Memiş: 2024 yılında da başarı hikâyeleri yazmayı sürdürüyoruz