Gün İçi Yorumu: EUR/USD

Abone ol

Seda Yalçınkaya / İntegral Menkul Değerler Araştırma Uzmanı

EUR/USD paritesinde, Euro lehine hareketler devam ediyor. Paritede yukarı yönde olumlu algı 1,1380 seviyesine kadar ulaştı. Dolar endeksinin 95,00 düzeyinin altına geçmesi EUR/USD paritesindeki yükselişleri destekliyor. Ancak paritede 1,1365 seviyesinde alımların kuvvetsiz kaldığını ve aşağı yönde eğilim kazandığını söyleyebiliriz. Bugün veri akışı bakımından sakin bir gün geçirdik. ABD kanadında açıklanan ilk ve devam eden işsizlik başvuruları son birkaç haftadır gösterdiği ılımlı iyileşmeyi devam ettirdi. 30 Mayıs haftasına ait ilk işsizlik başvuruları 278K olan beklentisinin hemen altında 276K düzeyinde açıklanırken, 23 Mayıs haftasına ait devam eden işsizlik başvuruları da piyasa beklentisinin altında açıklandı. Verilerin ardından 1,13 seviyesinin altında fiyatlanan EUR/USD paritesi, 1,1280 desteğine doğru ilerliyor. 

Yarın parite için önemli bir gün olacak. Herkesin bildiği gibi 226K beklentiye sahip ABD Mayıs ayı tarım dışı istihdam verisi açıklanacak. 16-17 Haziran’da gerçekleştirilecek olan son Amerika Merkez Bankası (Fed) toplantısı öncesi önemli bir veri. Beklentinin üzerinde güçlü bir veri ile karşılaşırsak dolar endeksi yükselebilir ve dolar diğer para birimlerine karşı değer kazanabilir. Bu durumda, dolar algısı global piyasada güçlenebileceği gibi EUR/USD paritesi üzerinde önemli derecede baskı yaratabilir. Aksi durumda ise, 200K altında bir veri gelmesi Fed’in kritik zamanlaması açısından dengeleri bozabilir. Diğer yandan 5 Haziran Yunanistan’ın IMF’e olan borcunun ödeme tarihi. Bu yüzden yarın yaşanacak gelişmeler EUR/USD paritesinin seyri açısından oldukça önemli olacak.

EUR/USD paritesi teknik olarak analiz edildiğinde, parite 1,1365 seviyesine geldiğinde Euro’da satışlar gözlendi. 1,1275-80 bölgesinin altına geçilmesi durumunda paritede zayıf bir görünüm oluşabilir. Ancak satışların 1.1280 seviyesi üzerinde karşılanması durumunda 1,1460 direncine doğru kademeli yükseliş korunabilir. 

www.integralmenkul.com.tr

www.integralforex.com.tr

Çay simit hesabı açlık sınırına yaklaşıyor Taksim Meydanı'na bariyerler yerleştirilmeye başlandı Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü Cevdet Yılmaz’dan Huawei'ye ‘yatırım artırma’ çağrısı "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok"