Gündemimizde vergi artışı yok

Şimşek, "Cari açığı, özellikle iç talep boyutuyla kontrol altına almak için daha spesifik tedbirler gerekiyorsa o da gündeme gelebilir" dedi.

Abone ol

İSTANBUL  - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, şu anda gündemlerinde vergi artışı olmadığını belirterek, "Ama olur da cari açığı, özellikle iç talep boyutuyla kontrol altına almak için daha spesifik tedbirler gerekiyorsa o da gündeme gelebilir" dedi. 

Para politikasına süreyi vermek, zamanı tanımak gerektiğine vurgu yapan Şimşek, "Tedbirler ağırlıklı son birkaç ayda devreye girdi. Genelde en az bir 6 ay gecikmeyle bu yansır" dedi.

Şimşek, akaryakıt fiyatları ilgili olarak da "Akaryakıt ürünleriyle iştigal eden firmaların kar marjlarının Avrupa'nın üzerinde olduğunu biliyoruz. Türkiye'de yüzde 9, Avrupa'da yüzde 6 civarında olduğunu da biliyoruz. Böyle bir tartışma vardı. Tabii ki herkes üzerine düşen fedakarlığı yaparsa iyi olur" değerlendirmesinde bulundu.

Kudüs’te İsrail polisi bir Türk vatandaşını öldürdü "Polemiklerle gündemi meşgul etmenin anlamı yok" AB'den Meta'ya soruşturma HSBC'de üst düzey ayrılık: Emekli oluyor Borsa İstanbul'dan bir rekor daha!