Güneydoğu'da seçim coşkusu

Resmi olmayan sonuçlara göre HDP'nin barajı geçmesiyle Diyarbakır, Van ve Hakkari başta olmak üzere Güneydoğu illerinde vatandaşlar kutlama yaptı

Abone ol

Genel seçimlerde gelen resmi olmayan sonuçlara göre HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajının üzerinde görülmesi Diyarbakır, Van ve Hakkarı'de büyük sevinç yarattı. Vatandaşlar, araçları ile birlikte kentin ana caddelerinde tur atarak kutlama yaparken, bazı mahallelerden ise silah seslerinin yükseldiği duyuldı.

HDP’nin yüzde 10’luk seçim barajını ilk gelen ve resmi olmayan sonuçlara göre aştığının bildirilmesi üzerine partililer bu illerde sokaklara çıktı. Kentin merkezi olan Yenişehir İlçesi Ofis Semti’nde toplanan partililer kutlamalar yaptı.

Kentin genelinde de sokaklara çıkanlar araçları ile ana caddeler üzerinde turlar atmaya başladı. "Bizler HDP, bizler meclise’ ile Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.

Bakan Ersoy açıkladı: F1 yarışları 2026 itibarıyla İstanbul'a gelecek Simit fiyatında ekmek sistemi: Bakanlık onayı zorunlu hale geldi Ocak-Mart 2024'te enflasyon düzeltmesi yapılamayacak Lila Kağıt, halka arz gelirinin yüzde 60'ını yatırımda kullanacak ABD'de silahlı saldırıya uğrayan polislerden 4'ü öldü, 4'ü yaralandı